Η Porsche Macan μπορεί να αποκτήσει και έκδοση κουπέ

Η Porsche Macan μπορεί να αποκτήσει και έκδοση κουπέ

Η γκάμα των SUV της Porsche πιθανότaτα θα διευρυνθεί το 2020 ή και νωρίτερα με μια ακόμη προσθήκη στην γκάμα της Macan.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται τότε που η Porsche δεν είχε ούτε SUV ούτε 4θυρο μοντέλο στην γκάμα της. Μοντέλα που προέκυψαν από οικονομική αναγκαιότητα.

Διότι μπορεί η γερμανική φίρμα να τα πήγαινε περίφημα με τα σπορ μοντέλο(α) της και να ικανοποιούσε τα μέγιστα τους φανατικούς φίλους της και τους φίλους των σπορ αυτοκινήτων, αλλά από χρηματοκοικονομικής πλευράς τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Ακόμη και μια εταιρεία τόσο μικρή όσο είναι η Porsche χρειαζόταν ένα κατώφλι παραγωγής, έναν ελάχιστο αριθμό αυτοκινήτων για να είναι κερδοφόρα και τα σπορ μοντέλα δεν επαρκούσαν για να το φτάσει. Οπότε κάποιος από το ΔΣ είχε τη φαεινή ιδέα για ένα SUV στην γκάμα της Porsche.

To ενδεχόμενο λανσάρισμα της πρώτης Cayenne ενόχλησε κάποιους φανατικούς και η ιδέα έτυχε σφοδρής κριτικής στο web και αντεγκλήσεις μεταξύ των απανταχού petrolheads. Ο πανδαμάτωρ χρόνος όμως και η εμπορικός πάταγος του αυτοκινήτου άμβλυνε την κακή προαίρεση. Αλλά και το αυτοκίνητο αυτό καθαυτό έπαιξε το ρόλο του, καθώς οδηγείτο και κρατούσε σαν Porsche. Η εμπορική επιτυχία μεταφράστηκε σε περισσότερες πωλήσεις απ’ όσες ήλπιζε και τελικά χρειαζόταν για ην επιβίωσή της η Porsche, καθώς η Cayenne πουλήθηκε σε ασύλληπτα νούμερα.

Η επιτυχία του πρώτου SUV της Porsche είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η γνώμη του μέσου καταναλωτή είναι αναξιόπιστη για οτιδήποτε σχετικά με τις τάσεις και τα νέα αυτοκίνητα, καθώς αυτός ή αυτή είναι αδύνατον να προβλέψουν πράγματα όπως αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche Macan Diesel S

Με το πέρασμα του χρόνου, η Porsche εξέλαβε την επιτυχία του SUV της ως κίνητρο για να συνεχίσει τη διεύρυνση της γκάμας της σε αυτή την κατηγορία, οπότε και γεννήθηκε η Macan. Όπως και η Cayenne, πατάει σε πλατφόρμα του Volkswagen Group που όμως έχει τροποποιηθεί αναλόγως και εκτεταμένα για να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της φίρμας. Και καθώς η ανάγκη της αγοράς αποτελεί μια ατελείωτη ζήτηση για SUV, οι κατασκευαστές προσαρμόζουν την επιλογή και τον προγραμματισμό των μελλοντικών μοντέλων τους για να βρίσκονται στην ώρα τους στο ραντεβού. Στη περίπτωση των premium κατασκευαστών δεν αρκεί να πουλάς ένα SUV, αλλά επίσης και εκδόσεις στιλ κουπέ που πρεσβεύουν περισσότερο το πνεύμα της φίρμας.

Η BMW ήταν η πρώτη που παρουσίασε ένα Sports Activity Coupé, με τη Mercedes-Benz να ακολουθεί την τάση με την GLE Coupé. H Porsche ήδη δοκιμάζει μια κουπέ έκδοση της Cayenne που αναμένεται να λανσαριστείς την αγορά πριν από το 2019. Ωστόσο, αν η Porsche θα ακολουθήσει την τάση και προχωρήσει στην κατασκευή ενός κόμπακτ κουπέ στιλ SUV, τότε η Macan θα μπορούσε να είναι το μοντέλο που έχει σειρά για ένα νέο στιλ αμαξώματος.

Και καθώς η υφιστάμενη Macan δεν έχει στο γενικότερο προγραμματισμό της μια τέτοια μεταμόρφωση, η επερχόμενη είναι εκείνη που θα το εντάξει στην γκάμα της αν τελικά πάρει το πράσινο φως. Οι φαν τη φίρμας όμως μην τρελαίνεστε. Έχουμε εμπρός μας αρκετά χρόνια μέχρι το επόμενο, νέο μοντέλο, οπότε μην κρατάτε την αναπνοή σας περιμένοντας τη Macan Coupé.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube