Επίσημο: Νέα BMW X6 [video]

Επίσημο: Νέα BMW X6 [video]

Μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών χτες η BMW αποκάλυψε και επίσημα το νέο μεγάλο της Sports Activity Coupé.

Η 2η γενιά του original Sports Activity Coupé έχει αντίστοιχα ξεχωριστή εμφάνιση με το προηγούμενο και θα διατίθεται με V8 και 6κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel.

Μια έντονα κεκλιμένη οροφή όπως αυτή της προηγούμενης BMW Χ6 δίνει και εδώ το «παρών», ενώ το υπόλοιπο αμάξωμα παραπέμπει σαφώς στη νέα Χ5. Η νέα σιλουέτα είναι πιο μελετημένη αεροδυναμικά χάρη σε λεπτομέρειες όπως οι «κουρτίνες» που φράζουν τους εμπρός αεραγωγούς και οι σχισμές εξαγωγής αέρα στα φτερά. Ο σπορ χαρακτήρας της ενισχύεται με το προαιρετικό πακέτο M Sport, που φέρνει πιο αεροδυναμικούς προφυλακτήρες και διαφορετικές ζάντες 19''.

Η BMW υποστηρίζει ότι η νέα Χ6 προσφέρει τη χαρακτηριστική ψηλή θέση οδήγησης των μοντέλων «Χ» και αρκετή ευρυχωρία. Δεν αναφέρει όμως συγκεκριμένα πόσο βελτιωμένη είναι σε σχέση με την προηγούμενη Χ6 ή πόσο μικρότερες είναι οι εσωτερικές διαστάσεις της και κυρίως το διαθέσιμο ύψος από τη Χ5. Ο χώρος αποσκευών πάντως είναι 580 lt και φτάνει ως τα 1.525 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (40:20:40), μια βελτίωση 10 και 75 λίτρων αντίστοιχα, σε σχέση με την απερχόμενη Χ6.

Όλες οι Χ6 εφοδιάζονται με αυτόματο 8άρι κιβώτιο Steptronic και μόνιμη τετρακίνηση xDrive. Η μόνη βενζινοκίνητη έκδοση που θα είναι διαθέσιμη με το λανσάρισμα του μοντέλου είναι η xDrive50i, με έναν V8 4,4 lt τεχνολογίας TwinPower Turbo που αποδίδει 450 PS και 66,3 kgm. Με αυτόν η Χ6 επιταχύνει από στάση ως τα 100 km/h σε 4,8'' και εκπέμπει 225 gr CO2/km. Θα υπάρχουν όμως και δύο εκδόσεις diesel. Ο 3λιτρος 6κύλινδρος της xDrive30d αποδίδει 258 PS και 57,1 kgm στην xDrive30d, ολοκληρώνοντας την επιτάχυνση σε 6,7'' εκπέμποντας 157 gr CO2/km.

Καλύτερες επιδόσεις προσφέρει η έκδοση M50d με το τριπλά υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ των 381 PS και 75,5 kgm. Για το 0-100 km/h χρειάζεται 5,2'' ενώ εκπέμπει 174 gr/km. Αυτή η έκδοση εξοπλίζεται ούτως ή άλλως με το πακέτο M Sport, που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Adaptive M και αερανάρτηση στους πίσω τροχούς για διατήρηση σταθερού ύψους ανεξαρτήτως φορτίου.

Οι πωλήσεις της νέας BMW X6 θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο, σε τιμές λίγο αυξημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες εκδόσεις της Χ5. Μέσα στο 2015 θα ακολουθήσουν κι άλλες εκδόσεις και συγκεκριμένα οι xDrive35i, xDrive35d και xDrive40d, στα πρότυπα των αντίστοιχων της X5.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube