Δεν θα πατήσει Ευρώπη η υπάρχουσα BMW Σειρά 1 σεντάν

Δεν θα πατήσει Ευρώπη η υπάρχουσα BMW Σειρά 1 σεντάν

Η BMW διαψεύδει τις ειδήσεις που την θέλουν να λανσάρει την Σειρά 1 σεντάν εκτός της Κίνας.

Η BMW δεν βιάζεται να λανσάρει την 4θυρη εκδοχή της Σειράς 1 που πωλείται στην Κίνα και εκτός αυτής, παρά την εμπορική επιτυχία που έχουν τα Audi A3 Sport Sedan και η Mercedes-Benz CLA. Μάλιστα, η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε και την δημιουργία ενός νέου compact σεντάν που μας παρουσίασε σαν Concept A Sedan.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της BMW στους Άγγλους συνεργάτες μας, οι ειδήσεις που κάνουν λόγο για επέκταση της εμπορικής δραστηριότητας της Σειράς 1 σεντάν, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το συγκεκριμένο προσθιοκίνητο μοντέλο έχει εστιάσει στην αγορά της Κίνας, όπου και κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Brilliance.

Τα compact σεντάν είναι αρκετά δημοφιλή στην Κίνα, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου παραμένουν δημοφιλή τα 5θυρα χάτσμπακ.

Αυτό που επιβεβαιώνει η BMW είναι η μελέτη για διάθεση της 4θυρης 1 σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι όμως με το υπάρχον μοντέλο που πωλείται στην Κίνα, αλλά με την επόμενη γενιά της 4θυρης Σειράς 1, γύρω στο 2021.

Μία από τις ανησυχίες της BMW κατά την χάραξη της παγκόσμιας στρατηγικής πωλήσεων της Σειράς 1 σεντάν, είναι ο αντίκτυπος που θα έχει στις πωλήσεις της Σειράς 3. Και αυτό γιατί η 3άρα έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από το μικρότερο μοντέλο.

«Δεν θέλουμε να βρεθούμε στην θέση της Audi, που το μικρότερο μοντέλο “κλέβει” πωλήσεις από το μεγαλύτερο» ανάφερε η BMW, σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός το A3 Sport Sedan αποτελεί εμπορική επιτυχία, κλέβει πωλήσεις από το μεγαλύτερο A4.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, η BMW θα παρουσιάσει το 2018 τη νέα γενιά της Σειράς 1 που θα βασίζεται στην UKL πλατφόρμα και θα είναι προσθιοκίνητη, ρίχνοντας έτσι κατακόρυφα το κόστος εξέλιξης. Με την έναρξη της εμπορικής της καριέρας το 2019, η BMW θα μπορούσε να λανσάρει και το αντίστοιχο σεντάν σε παγκόσμιο επίπεδο.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube