Επίσημο: Η BMW 1 Series και σε έκδοση Sedan

Επίσημο: Η BMW 1 Series και σε έκδοση Sedan

Μετά από μια σειρά διαρροών, η BMW αποκάλυψε και επίσημα τη νέα 1 Series Sedan, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.

Την πρωτοείδαμε ως πρωτότυπο Compact Sedan το 2015 και η πρώτη φωτογραφία της έκδοσης παραγωγής διέρρευσε το περασμένο καλοκαίρι. Αυτές τις μέρες, η BMW 1 Series Sedan αποκαλύπτεται επίσημα στο Guangzhou Auto Show.

Αν και λανσάρεται ως 4θυρη έκδοση της BMW 1 Series, η αλήθεια είναι ότι σε τεχνικό επίπεδο το μοντέλο που εξελίχθηκε από την BMW Brilliance Automotive έχει περισσότερα κοινά με την 2 Series Active Tourer και τα σύγχρονα ΜΙΝΙ, αφού βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα UKL και είναι κι αυτή προσθιοκίνητη. Κάτι που βέβαια δεν φαίνεται να μετράει καθόλου αρνητικά για το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Ο αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW Brilliance Automotive, Jochen Goller, δηλώνει για τη νέα 1 Series Sedan: «Πιστεύουμε πολύ σε αυτό το μοντέλο. Ως προϊόν έρχεται τη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος, για τους κατάλληλους ανθρώπους». Και εξηγεί ότι είναι η σωστή στιγμή λόγω της άνθησης της κατηγορίας των μικρών premium μοντέλων, το σωστό μέρος επειδή οι νέοι στην Κίνα είναι οι κύριοι αγοραστές αυτών των αυτοκινήτων, και για τους κατάλληλους ανθρώπους επειδή είναι ένα προϊόν φτιαγμένο ειδικά για αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: BMW 116d

Στο εμπρός μέρος της BMW 1 Series Sedan είναι εμφανείς οι ομοιότητες με τη Χ1 και την 2 Series Active Tourer, ενώ στο τελείωμα των πλαϊνών τζαμιών υπάρχει το χαρακτηριστικό κόψιμο Hofmeister kink. Το μεταξόνιό της φτάνει τα 2,67 m, ενώ το πίσω κάθισμα αναδιπλώνεται σε αναλογία 40:20:40 για βέλτιστη πρακτικότητα. Στη λίστα με τα έξτρα περιλαμβάνονται όλα τα γνωστά αξεσουάρ της BMW, όπως το σύστημα infotainment με οθόνη 8,8’’, το heads-up display και τα φώτα LED, καθώς και μια γυάλινη, πανοραμική ηλιοροφή.

Κάτω από το καπό της θα βρίσκονται οι σύγχρονοι κινητήρες της φίρμας με χωρητικότητα 1,5 lt και 2,0 lt, οι οποίοι θα συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic έξι και οκτώ σχέσεων, αντίστοιχα. Περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο, σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις της, δεν ανακοινώθηκαν. Αναμένουμε, όπως άλλωστε αναμένουμε και καλύτερες φωτογραφίες από αυτές τις κακής ανάλυσης που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι αυτή τη στιγμή.

[Πηγή: BMW Blog]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube