Δείτε ένα γύρο του MINI JCW GP στο Nürburgring [video]

Δείτε ένα γύρο του MINI JCW GP στο Nürburgring [video]

Τι χρόνο έκανε το ισχυρότερο MINI στην "Πράσινη Κόλαση";

Το περιοδικό Sport Auto επισκέφθηκε την πίστα του Nürburgring Nordschleife με το MINI John Cooper Works GP για να διαπιστώσει τι χρόνο θα μπορούσε να πετύχει το ισχυρότερο hot hatch της βρετανικής φίρμας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τούμπαρε το ΜΙΝΙ JCW GP την ημέρα που το παρέλαβε! [video]

Να θυμίσουμε πως η έκδοση περιορισμένης παραγωγής JCW GP του ΜΙΝΙ, φορά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 306 PS και 450 Nm που μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου Steptronic 8 σχέσεων. Επιπλέον έχει πιο επιθετικό στήσιμο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Cooper S, ενώ ξεχωρίζει αισθητικά από το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προεκτάσεις των φτερών, τετράκτινες ζάντες και μια μεγάλη φτερούγα στο πίσω μέρος.

Πίσω από το τιμόνι του MINI John Cooper Works GP κάθισε ο οδηγός Christian Gebhardt ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη πίστα, ενώ το μοντέλο φορούσε ελαστικά Hankook Ventus TD. Τελικά, όπως θα δείτε και στο βίντεο, κατάφερε να πετύχει χρόνο 8:03,96, που είναι αρκετά χειρότερος από το φημολογούμενο (αλλά μη επιβεβαιωμένο) 7:56.69 που είχε πετύχει η ομάδα εξέλιξης του MINI JCW GP. Βέβαια πρέπει να λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι το Sport Auto δεν είχε τη δυνατότητα πολλαπλών χρονομετρημένων γύρων ώστε ο οδηγός να βελτιώσει την επίδοσή του.

Για την ιστορία, το ρεκόρ του ταχύτερου προσθιοκίνητου hot hatch στο Nürburgring διατηρεί το Renault Megane IV RS Trophy-R με 7:40.10. Βέβαια με την Honda να έχει δηλώσει πως θα επιστρέψει λίαν συντόμως στη γερμανική πίστα, είναι πολύ πιθανό να δούμε νέο ρεκόρ από το Honda Civic Type R Limited Edition.

[Πηγή: Sport Auto μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube