Δείτε το ρεκόρ του Renault Mégane RS Trophy-R στο Nürburgring [video]

Δείτε το ρεκόρ του Renault Mégane RS Trophy-R στο Nürburgring [video]

Η πιο ακραία έκδοση του γαλλικού χάτσμπακ σπάει τα χρονόμετρα στην πράσινη κόλαση.

Η Renault ανακοίνωσε πως το Mégane RS Trophy-R έσπασε το ρεκόρ προσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής στην πίστα του Nürburgring, με χρόνο 7' 40" 100, παίρνοντας τα σκήπτρα από το Honda Civic Type R που είχε σημειώσει χρόνο 7'43"8.

Το μοντέλο είναι η κορυφαία έκδοση της τέταρτης γενιάς του Mégane, με πιο εκρηκτικό χαρακτήρα και ξεκάθαρο προσανατολισμό πίστας. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο γνωστός 1.8 TCe Turbo με απόδοση 300 PS και 400 Nm ροπής, ο οποίος προέρχεται από την έκδοση Trophy που οδηγήσαμε πρόσφατα και συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Οι διαφορές του Trophy-R εντοπίζονται στην εκτενέστατη δίαιτα που είχε ως αποτέλεσμα να ζυγίζει -130 kg λιγότερο από το Trophy (δηλαδή περίπου 1289kg), την ακόμα πιο επιθετική ρύθμιση της ανάρτησης, τα κεραμικά φρένα με μεγαλύτερους δίσκους και πρόσθετες βελτιώσεις στην αεροδυναμική και το σασί. Για την εξέλιξη της ειδικής έκδοσης που σημείωσε το ρεκόρ, η Renault συνεργάστηκε με τις εταιρείες Akrapovič (εξάτμιση), Brembo (φρένα), Bridgestone (ελαστικά), Öhlins (αμορτισέρ) και Sabelt (αγωνιστικός εξοπλισμός).

Το Renault Mégane RS Trophy-R θα κυκλοφορήσει πριν το τέλος του 2019 σε περιορισμένη παραγωγή μερικών εκατοντάδων μονάδων. Η πρεμιέρα του θα γίνει στα πλαίσια του Grand Prix του Μονακό στις 24/5, με τους Daniel Ricciardo και Nico Hülkenberg να το οδηγούν λίγο πριν από τον αγώνα.

Να θυμίσουμε πως την παράδοση των ρεκόρ της Renault ξεκίνησε το Mégane II R.S. R26.R (2008) με 8'17'’ που ξεπεράστηκε από το Mégane II R.S. Trophy (2011) με 8' 07'' 97. Το επόμενο κεφάλαιο γράφτηκε από το Mégane III RS 275 Trophy-R (2014) με 7' 54'' 36 φτάνοντας στο σημερινό Mégane IV RS Trophy-R με το ασυναγώνιστο 7' 40" 100. Οδηγός σε όλα αυτά τα ρεκόρ ήταν ο Laurent Hurgon που συμμετείχε ενεργά και στην εξέλιξη των μοντέλων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube