Αγωγές στο VW Group για τη φωτιά στο πλοίο Felicty Ace

Αγωγές στο VW Group για τη φωτιά στο πλοίο Felicty Ace

Αντιμέτωπο με δύο αγωγές στην Γερμανία βρίσκεται το VW Group, εξαιτίας της πυρκαγιάς που προέκυψε στο οχηματαγωγό πλοίο Felicity Ace τον Φεβρουάριο του 2022.

Felicity Ace

Τον Φεβρουάριο του 2022, το φορτηγό πλοίο Felicity Ace βυθίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, μετά από πυρκαγιά. Το πλοίο παρέσυρε μαζί του στον βυθό του Ατλαντικού περίπου 4.000 αυτοκίνητα του VW Group, τα περισσότερα εκ των οποίων ολοκαίνουργια.

Το VW Group βρίσκεται αντιμέτωπο με δύο αγωγές για την συγκεκριμένη υπόθεση, με την μία εξ αυτών να έχει κατατεθεί σε δικαστήριο της Στουτγάρδης, στην έδρα της Porsche. Απέναντι στο VW Group έχουν τεθεί η Mitsui OSK Lines, η εταιρεία-διαχειριστής του πλοίου αλλά και η Allianz,η οποία ήταν η υπεύθυνη ασφαλιστική για το πλοίο. Οι αγωγές είχαν κατατεθεί πριν από έναν χρόνο, εντούτοις όμως είχαν παγώσει, στο πλαίσιο συνομιλιών μεσολάβησης.

To πλοίο μετέφερε σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα, με τη ζημιά για το VW Group να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 155 εκατομμύρια δολάρια

Felicity Ace

Σύμφωνα με έγγραφα που σχετίζονται με την αρχική αγωγή του 2023, οι ενάγοντες κατηγορούν τη VW Group ότι αποκρύπτει πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με τη μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Επιπλέον, η αγωγή που κατατέθηκε στο δικαστήριο της Στουτγάρδης ισχυρίζεται ότι δεν είχαν γίνει γνωστές οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας σχετικά με την ασφαλή μεταφορά των αυτοκινήτων.

Από την μεριά του, ο Όμιλος, που θεωρεί πως η φωτιά προκλήθηκε από την μπαταρία ενός ηλεκτρικού μοντέλου της Porsche παραδέχτηκε πως υπάρχουν οι αγωγές, δεν θέλησε όμως να τοποθετηθεί περαιτέρω επί του ζητήματος.

Θυμίζουμε πως το Felicity Ace, ξεκίνησε το ταξίδι του από το Emdem της Γερμανίας (εκεί βρίσκεται ένα από τα εργοστάσια της VW) με προορισμό το Davisville, R.I., ένα λιμάνι περίπου 70 μίλια νότια της Βοστώνης. Πλησιάζοντας όμως στο αρχιπέλαγος των Αζόρων, στην Πορτογαλία, κοντά στον Ατλαντικό Ωκεανό έπιασε φωτιά . Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τα μέλη του πληρώματος.

Felicity Ace

Το πλήρωμα εγκατέλειψε με ασφάλεια το πλοίο, το οποίο βυθίστηκε αργότερα. Όπως έγινε γνωστό μετά το συμβάν, το πλοίο μετέφερε 3.965 αυτοκίνητα των Audi, VW, Porsche, Bentley και Lamborghini, αρκετά από τα οποία ήταν ηλεκτρικά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ζημία για το VW Group ανήλθε σε τουλάχιστον 155 εκατομμύρια δολάρια.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube