Η τουρκική αστυνομία γεμίζει Ferrari, Bentley και Porsche [video]

Η τουρκική αστυνομία γεμίζει Ferrari, Bentley και Porsche [video]

Αλλά και Range Rover, διάφορες Mercedes-Benz, Volvo XC90 και BMW Σειρά 1.

τουρκική αστυνομία

Μπορείτε να φανταστείτε να σας ανάβει φάρους μια Ferrari 488 GTB και να μην βρίσκεστε στην Ιταλία αλλά ανατολικά; Προγραμματίστε μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, πατήστε το λίγο παραπάνω, υπερβείτε το όριο ταχύτητας και μπορεί να δείτε ένα υπεραυτοκίνητο στον καθρέφτη σας με φώτα που αναβοσβήνουν στην οροφή του. Ναι, η τουρκική αστυνομία μιμήθηκε τη δική μας «Ομάδα Σ».

Εκτός από τη Ferrari, ορισμένοι από τους πιο τυχερούς αστυνομικούς της γείτονος θα έχουν πρόσβαση σε μια Bentley Continental GT, μια Porsche Taycan Turbo S, δύο Range Rover, διάφορες γενιές των Audi A6, Mercedes-Benz G-Class, GLS, E-Class και A-Class.

Θα πάρουν φωτιά τα βύσματα κι οι γνωριμίες, ώστε να εξασφαλιστεί μια θέση πίσω από το βολάν

Αλλά και μερικά Volvo XC90, κάμποσες BMW Σειρά 1, γενιάς F20 LCI, ένα Peugeot 3008, ένα VW Golf κι ένα Nissan Juke.

τουρκική αστυνομία

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ali Yerlikaya, παρευρέθηκε στην τελετή υποδοχής στο Σώμα των νέων αποκτημάτων. Εξήγησε ότι τα οχήματα κατασχέθηκαν από έναν Αυστραλό που ήταν ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών κι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Erdogan καλεί τους αξιωματούχους της Τουρκίας να οδηγούν μόνον VW Passat

Ένα μήνα μετά τη σύλληψή του, το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας αποφάσισε να μην περιμένει τη δίκη. Δέσμευσε όλα τα αυτοκίνητα της κατάσχεσης και τα χάρισε στην τουρκική αστυνομία.

τουρκική αστυνομία

Ο Yerlikaya δήλωσε ότι όλα τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των εντυπωσιακών Ferrari, Bentley και Porsche, θα είναι «στην υπηρεσία του έθνους». Αυτό δεν είναι κακό και σίγουρα θα αποτελέσει και τουριστική ατραξιόν.

Ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η τουρκική αστυνομία κι η οικονομία γενικότερα θα μπορούσε να ωφεληθεί περισσότερο από την πώληση αυτών των πανάκριβων αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τουρκία: Ψεύτικα περιπολικά αποτρέπουν τροχαίες παραβάσεις

Μην ξεχνάμε ότι η σωστή συντήρηση μιας Ferrari και μιας Bentley δεν θα είναι φθηνή. Τα δύο Range Rover θα μπορούσαν επίσης να σημειώσουν μερικούς εντυπωσιακούς λογαριασμούς συντήρησης, δεδομένου ότι δεν είναι γνωστά για την αξιοπιστία τους.

τουρκική αστυνομία

Εκτός από τις επισκευές, τα περισσότερα από τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα δεν είναι επίσης καθόλου οικονομικά σε κατανάλωση. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη, δεδομένου ότι εμπλέκονται χρήματα από τους φορολογούμενους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Τουρκία έλαβε αυστηρά μέτρα κατά των κινεζικών EV

Αλλά όπως συμβαίνει τακτικά στην Τουρκία, ίσως πρόκειται απλώς για μια -πολύ ακριβή- εκστρατείας δημοσίων σχέσεων και μια επίδειξη δύναμης. Αλήθεια, θυμάστε την «Ομάδα Σ» στα μέσα της δεκαετίας του '90;

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube