300+ Toyota Corolla AE86 συγκεντρώθηκαν στην Ιαπωνία [video]

300+ Toyota Corolla AE86 συγκεντρώθηκαν στην Ιαπωνία [video]

Η φήμη της Toyota Corolla AE86 παραμένει στα ύψη, το ίδιο κι η αγάπη των ιδιοκτητών της.

Η Toyota Corolla AE86, γνωστή κι ως Hachi-Roku, είναι ένα από τα πιο περιζήτητα και φημισμένα κλασικά μοντέλα της Ιαπωνίας. Αγαπήθηκε κυρίως χάρη στο εμβληματικό ιαπωνικό anime, το Initial D και καθώς απολαμβάνει τεράστιας εκτίμησης, οι συναντήσεις που οργανώνονται στην Ιαπωνία συγκεντρώνουν περισσότερα από 300 αυτοκίνητα.

Στη φετινή Oura AE86 παρήλασαν μια ευρεία γκάμα από Toyota Corolla AE86. Από καλοστημένα πιστάδικα μοντέλα μέχρι χαμηλωμένα με κραυγαλέες επιλογές ζαντών, ομορφότερα στο μάτι παρά στην οδήγηση.

Η Toyota Corolla AE86 αγαπήθηκε όσο ελάχιστα ιαπωνικά μοντέλα. Σε πρόσφατη συνάντηση στην Ιαπωνία συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 300 αυτοκίνητα.

Τα περισσότερα από 300 Hachi-Roku (οκτώ-έξι στα ιαπωνικά) στάθμευσαν πάνω στο γκαζόν, με πραγματικά αναρίθμητες επιλογές τροχών, συνδυασμούς χρωμάτων και μηχανικές βελτιώσεις. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν γραφικά που αντλούν έμπνευση από το εν λόγω anime.

Toyota Corolla AE86

Από το εργοστάσιο, η AE86 φορούσε ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο σε σειρά κινητήρα 1,6 lt, που στην ισχυρότερη εκδοχή του απέδιδε 130 PS και 149 Nm, ενώ ανέβαζε μέχρι τις 7.800 rpm. Ήταν αυστηρά πισωκίνητη κι έγινε διάσημη για την ικανότητά της να κινείται με το πλάι. Ο Keiichi Tsuchiya, ίσως ο γνωστότερος ντρίφτερ στον κόσμο, έχει στην κατοχή του μία πολύ προσεγμένη ΑΕ86, κάτι που επίσης συνετέλεσε στον θρύλο της.

Τα περισσότερα μοντέλα πουλήθηκαν με χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο, προσφερόταν όμως και με αυτόματο 4άρι για όσους ήθελαν λιγότερη ενασχόληση με τον επιλογέα. Η πρώτη AE86 διέθετε επίσης αναδυόμενους προβολείς που ενισχύουν την κλασική JDM εμφάνιση.

Toyota Corolla AE86

Εκτός από τα αυτοκίνητα, η συνάντηση συγκέντρωσε και πολλά υπαίθρια καταστήματα που πουλούσαν πολλαπλές εξαγωγές, καθίσματα, τροχούς κι ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ο παρουσιαστής του βίντεο αναφέρει κάποια στιγμή χαριτολογώντας ότι θα μπορούσε να φτιάξει ένα ολόκληρο Hachi-Roku με τα ανταλλακτικά που πωλούνται γύρω του.

Toyota Corolla AE86

Η Toyota AE86 αντικατοπτρίζει την εποχή που η Corolla ξεσήκωνε οδηγικά πάθη. Για τις επόμενες δεκαετίες αντιπροσώπευε τον αξιόπιστο αλλά ανέραστο ανθρωπομεταφορά, αλλά σήμερα έχει ανακτήσει την παλιά της οδηγοκεντρική αίγλη. Όχι βέβαια με τις υβριδικές εκδόσεις που κατακλύζουν την ελληνική επικράτεια, αλλά με την τετρακίνητη GR Corolla των 300 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O εξηλεκτρισμός «μολύνει» και την Toyota AE86!

Δεν είναι αυτή όμως ο πνευματικός διάδοχος της Corolla AE86 κι ας φέρει το ίδιο όνομα. Αυτή η τιμή ανήκει στην GR86, η οποία μάλιστα πρόσφατα κυκλοφόρησε στην έκδοση 40th Anniversary Edition για να τιμήσει τα 40 χρόνια του Hachi-Roku.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube