Toyota GR86 σε επετειακή έκδοση

Toyota GR86 σε επετειακή έκδοση

Η Toyota, θέλοντας να γιορτάσει τα 40 χρόνια του GR86, λανσάρει την επετειακή έκδοση AE86 40th Anniversary Edition.

H Toyota, επιθυμώντας να γιορτάσει τις τέσσερις δεκαετίες ζωής του GR86, αποφάσισε να παρουσιάσει μία ειδική, περιορισμένης παραγωγής έκδοση. Την AE86 40th Anniversary Edition.

Η συγκεκριμένη έκδοση (θα παραχθεί μόλις σε 200 κομμάτια) διαφοροποιείται  αισθητικά από τα υπόλοιπα GR86. Εξοπλίζεται με ζάντες 18” σε σκούρο γκρι μεταλλικό φινίρισμα και φορά λάστιχα 215/40 R18. Επιπλέον, η Toyota ντύνει τα καπάκια των πλαϊνών καθρεπτών και την προεξέχουσα αεροτομή του πορτμπαγκάζ με μαύρο χρώμα, για να προσφέρει μία ζωηρή αντίθεση με το χρώμα του αμαξώματος. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως η χρωματική παλέτα της 40th Anniversary Edition περιλαμβάνει λευκές και κόκκινες αποχρώσεις.

Η επετειακή έκδοση της Toyota GR86, με την ονομασία AE86 40th Anniversary Edition, διατίθεται στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από 24.240 ευρώ.

Toyota GR86 AE86 40th Anniversary Edition

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Υβριδικό και πιο ισχυρό το επόμενο Τoyota GR86;

Στο εσωτερικό του μοντέλου κυριαρχεί το κόκκινο και το μαύρο χρώμα, ενώ ξεχωρίζει η επιγραφή «Since 1983 40th» στα πάνελ των θυρών, η οποία ενισχύει την αίσθηση της εξατομίκευσης της συγκεκριμένης έκδοσης. Ένα αυτοκίνητο που φέρει την υπογραφή του τμήματος Gazoo Racing δεν θα μπορούσε παρά να εξοπλίζεται με φρένα υψηλής αντοχής και επιδόσεων. Για τον λόγο αυτό, έχουν τοποθετηθεί αεριζόμενα δισκόφρενα από την Brembo, αλλά και αγωνιστικά αμορτισέρ από την Sachs. Αυτές οι επιλογές υπάρχουν και στο κλασικό GR86, μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού του.

Ως προς την τιμή του (για την ώρα διαθέσιμο στην αγορά της Ιαπωνίας), η Toyota φρόντισε να επιφυλάξει μια ευχάριστη έκπληξη στους υποψήφιους αγοραστές της. Για την έκδοση με το χειροκίνητο κιβώτιο, ως αρχική τιμή έχει οριστεί το ποσό των 3.822.000 γιεν (24.240 ευρώ), ενώ όσοι επιθυμούν την παραλλαγή με το χειροκίνητο κιβώτιο θα κληθούν να εκταμιεύσουν περί τα 3.920.00 γιεν (24.840 ευρώ).

Toyota GR86 AE86 40th Anniversary Edition

Ο ιαπωνικός κολοσσός, προβλέπει ότι η ζήτηση θα υπερβεί την προγραμματισμένη παραγωγή, κι έτσι θα διοργανωθεί κάτι σαν λαχειοφόρος αγορά για να καθοριστεί σε ποιον θα δοθεί η ευκαιρία να αγοράσει το αυτοκίνητο.

Η παρουσίαση του Toyota GR86 40th Anniversary Edition, συμπίπτει με την κυκλοφορία του αδελφικού μοντέλου, Subaru BRZ STI Sport στην αγορά των ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube