Πόσα θα δίνατε για να αγοράσετε το FIAT 500L του Πάπα; [video]

Πόσα θα δίνατε για να αγοράσετε το FIAT 500L του Πάπα; [video]

Το μοναδικό FIAT 500L αναμένεται πάντως να πουληθεί κοντά στα $100.000.

FIAT 500L

Το FIAT 500L κατάφερε να συνδυάσει το ακαταμάχητο στιλ του μικρού ιταλικού μοντέλου με άνετους χώρους στο εσωτερικό. Υπήρχε μάλιστα κι 7θέσια έκδοση, αλλά σε κάθε περίπτωση, σήμερα δεν ασχολούμαστε με ένα οποιοδήποτε 500αράκι.

Το συγκεκριμένο FIAT 500L χρησιμοποιήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη το 2015 και τώρα μπορεί να γίνει δικό σας. Το όχημα παρασχέθηκε στον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από τη Fiat Chrysler Automobiles, αν και τελικά χρησιμοποιήθηκε λίγο.

Ίσως το μοναδικό αυτοκίνητο που μπορεί να υποστηρίξει ότι έχει το Αλάθητο

FIAT 500L

Όπως μπορείτε να δείτε σε πλάνα από την επίσκεψη του Ποντίφικα, ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην 5η Λεωφόρο με το FIAT 500L και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα ειδικά τροποποιημένο Jeep που επέτρεψε στο κοινό να έχει πιο απρόσκοπτη οπτική επαφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πάπας Φραγκίσκος: Εγκαταλείψτε τα ορυκτά καύσιμα

Μετά την επίσκεψη του Πάπα, το αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στην παρέλαση του Αγίου Πατρικίου το 2016. Στη συνέχεια δωρήθηκε από την Αρχιεπισκοπή της Νέας Υόρκης σε δημοπρασία που υποστηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις της Καθολικής Εκκλησίας, αλλά και στα εκπαιδευτήριά της και τις υπηρεσίες αρωγής. Συγκέντρωσε $82.000 (€76.112) κι ήταν το πρώτο παπικό όχημα που πωλήθηκε από την Αρχιεπισκοπή.

FIAT 500L

Το αυτοκίνητο είναι ουσιαστικά ολοκαίνουργιο κι έχει μόνο 1.244 km στο οδόμετρο. Απ' έξω δεν μαρτυρεί την ιδιαιτερότητά του, με το μεταλλικό χρώμα και τις πινελιές χρωμίου να θυμίζουν ένα οποιοδήποτε FIAT 500L.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O Πάπας πούλησε τη Lamborghini Huracán που του είχαν δωρήσει

Είναι εξοπλισμένο με θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα εμπρός, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό κι infotainment Uconnect. Ο κεντρικός καθρέφτης έχει αυτόματη μείωση της έντασης του φωτός και το ηχοσύστημα με τα έξι ηχεία λογικά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον ανώτατο καθολικό ιεράρχη.

FIAT 500L

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube