O Πάπας αγαπά το περιβάλλον και μετακινείται με... υδρογόνο

O Πάπας αγαπά το περιβάλλον και μετακινείται με... υδρογόνο

Ένα Toyota Mirai είναι το νέο Popemobile, όπως συνηθίζεται να αποκαλούνται τα αυτοκίνητα του Ποντίφηκα.

Στο πνεύμα της εποχής και ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας ο οποίος πλέον θα μετακινείται με ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων.
Και αυτό διότι η Toyota δώρισε στο Βατικανό ένα ειδικά διαμορφωμένο Toyota Mirai για τις μετακινήσεις του Πάπα Φραγκίσκου.
Το αυτοκίνητο είχε αρχικά χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μετακίνησης του Πάπα κατά την επίσκεψή του στο Τόκιο και στη συνέχεια η Toyota το δώρισε στο Βατικανό. 

Pope1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο υδρογονοκίνητο Toyota Mirai 

Το Mirai κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ 154 ίππων και 34,1 kgm ροπής. Πρόκειται στην ουσία για τον ηλεκτροκινητήρα του Lexus 450h τοποθετημένο εγκάρσια στο εμπρός μέρος μαζί με τα ηλεκτρονικά ισχύος του. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου μιας μόνο σχέσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή είναι η δεύτερη γενιά του υδρογονοκίνητου Toyota Mirai

Η ενεργειακή κυψέλη, που χρησιμοποιεί οξυγόνο από την ατμόσφαιρα και υδρογόνο από το ρεζερβουάρ για να δημιουργήσει ρεύμα για τον ηλεκτροκινητήρα, είναι τοποθετημένη κάτω από τα μπροστινά καθίσματα. Η αυτονομία του Mirai μπορεί να φτάσει τα 550 χιλιόμετρα και η μέση του κατανάλωση είναι 0,76 kg H2/100km.

pope

Το συγκεκριμένο Mirai έχει υποστεί βέβαια τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να μπορεί ο Πάπας να στέκει όρθιος και να χαιρετά τους πιστούς, ενώ έχει και μια ειδικά σχεδιασμένη οροφή για να προστατεύει από τη βροχή. 

Η τελετή παράδοσης του νέου Popemobile από τον αντιπρόεδρο της Toyota Europe, Miguel Fonseca πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό παρουσία του ίδιου του Πάπα Φραγκίσκου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube