Πάπας Φραγκίσκος: Εγκαταλείψτε τα ορυκτά καύσιμα

Πάπας Φραγκίσκος: Εγκαταλείψτε τα ορυκτά καύσιμα

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από εταιρείες και ιδιώτες να εγκαταλείψουν οριστικά τη χρήση ορυκτών καυσίμων και να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εκφραστεί ανοιχτά σε πολλά παγκόσμια ζητήματα που αφορούν την ανθρωπότητα. Έχει ζητήσει κατά καιρούς ειρήνη για όλο τον κόσμο, δικαιοσύνη και ευημερία για τους λαούς. Είναι επίσης αρκετά γνωστή η θέση του για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Χθες όμως ο ποντίφικας, ζήτησε από εταιρείες και επιχειρηματίες να εστιάσουν αποκλειστικά στη βιωσιμότητα ζητώντας τους να εγκαταλείψουν μια για πάντα, τα ορυκτά καύσιμα! 

Από το βήμα του οργανισμού που ο ίδιος δημιούργησε το 2019 - Economy of Francesco (EoF)- στην Ασίζη της Ιταλίας (το όνομα που δόθηκε στον οργανισμό δεν σχετίζεται με τον Πάπα αλλά με τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, προστάτη της ομώνυμης ιταλικής πόλης) δήλωσε ευθέως, ότι ο κόσμος πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα κάθε του δραστηριότητα που συνοδεύεται από την καύση ορυκτών καυσίμων και να επικεντρωθεί στην παραγωγή ενέργειας που δεν έχει καμία απολύτως επίδραση στο περιβάλλον.

pope

Υποστήριξε επίσης ότι αυτή η «οικολογική μετατροπή» θα πρέπει να λάβει χώρα σε επιχειρήσεις αλλά και νοικοκυριά, ενώ επισήμανε και την τεράστια ανάγκη που υπάρχει ώστε να αναπτυχθεί το αίσθημα και η ανάγκη της ανακύκλωσης σε όλους. 

Ο πάπας Φραγκίσκος έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας πως η γενιά του δημιούργησε μια πλούσια κληρονομιά για τη σημερινή νεολαία, αλλά δεν κατάφερε "να προστατεύσει τον πλανήτη και να εξασφαλίσει την ειρήνη επί Γης".

Κατόπιν επιβιβάστηκε στο ιδιωτικό του ελικόπτερο, που φυσικά κινείται από ορυκτά καύσιμα, και επέστρεψε στο Βατικανό...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube