Η Rolls-Royce χρεώνει $2.500 για ανταλλακτικό BMW των $160

Η Rolls-Royce χρεώνει $2.500 για ανταλλακτικό BMW των $160

Πλούσιος δεν σημαίνει και κορόιδο. Κάτοχος Rolls-Royce ανακαλύπτει ότι η BMW πουλάει το ίδιο ανταλλακτικό στο 1/15ο της τιμής.

Rolls-Royce

Μοντέλα από διαφορετικές αυτοκινητοβιομηχανίες που ανήκουν στον ίδια όμιλο συχνά μοιράζονται εξαρτήματα για τη μείωση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής. Ωστόσο, δεν περιμέναμε από τη Rolls-Royce να χρεώνει $2.500 (€2.270) για μια σερπαντίνα τιμονιού, τη στιγμή που ταιριάζει ανταλλακτικό των $160 (€145) από μοντέλο της BMW.

Καταλαβαίνετε λοιπόν τι χρεώσεις καλούνται να πληρώσουν οι κάτοχοι των πραγματικά πολυτελών μοντέλων, όπως ο πρωταγωνιστής του περιστατικού μας. Όταν του χάλασε η σερπαντίνα στη Rolls-Royce Wraith του, ενημερώθηκε ότι κοστίζει $2.500.

Το ότι έδωσε μια περιουσία για να αποκτήσει μια Rolls-Royce δεν σημαίνει ότι θα πιαστεί κορόιδο και θα δεχτεί αγόγγυστα κάθε ποσό επισκευής

Ενώ οι περισσότεροι πελάτες της βρετανικής μάρκας θα πλήρωναν χωρίς δεύτερη σκέψη το ποσό, ο ήρωάς μας είχε άλλα σχέδια. Ξεκίνησε να ψάχνει αν μπορεί να βρει το ανταλλακτικό από αλλού με λιγότερα χρήματα.

Rolls-Royce

Αυτό που ανακάλυψε ήταν μάλλον αναμενόμενο αναφορικά με τη μηχανική συγγένεια των μοντέλων, αλλά σίγουρα δεν περίμενε τέτοια διαφορά τιμής. Η σερπαντίνα της Σειράς 6, συγκεκριμένα της γενιάς F12, ταίριαζε με τη Wraith του, κάτι που σημαίνει ότι εξοικονόμησε $2.340 (€2.120). 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο DJ Tiesto οδηγεί μια αγριεμένη Mansory Rolls-Royce Cullinan

Όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες σχόλια. Πολλοί χρήστες επικρότησαν τον πολυμήχανο ιδιοκτήτη που ανακάλυψε τη συμβατότητα των εξαρτημάτων.

Rolls-Royce

Ορισμένοι μάλιστα ομολόγησαν παρόμοια περιστατικά με τις δικές τους Rolls-Royce και τελικά φαίνεται ότι αρκετοί ανά τον πλανήτη πειραματίζονται με ανταλλακτικά της BMW.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Κλασικό Beetle μεταμφιέζεται σε Rolls-Royce. Το αγόραζες;

Η κουπέ Rolls-Royce Wraith, η οποία έχει πλέον καταργηθεί, μοιράστηκε την ίδια πλατφόρμα με την BMW Σειρά 7 γενιάς F01. Πολλά μηχανικά κι ηλεκτρονικά εξαρτήματα ήταν κοινά με τα αντίστοιχα της Σειράς 7 και της Σειράς 6.

Rolls-Royce

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το παραπάνω. Είναι κοινός τόπος αυτοκινητοβιομηχανίες να αντλούν από το στοκ ανταλλακτικών άλλων εταιρειών του ομίλου, ειδικά όταν αυτά τα εξαρτήματα δεν είναι ορατά στον αγοραστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hongqi L5: κινεζικό 6 μέτρων, ακριβότερο από Rolls-Royce

Την ίδια πρακτική με τη Rolls-Royce ακολουθεί κι η Bentley στο πλαίσιο του ομίλου VW, η Maserati που ανήκει στη Stellantis κι η Maybach υπό τη Mercedes-Benz.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube