Hongqi L5: κινεζικό 6 μέτρων, ακριβότερο από Rolls-Royce

Hongqi L5: κινεζικό 6 μέτρων, ακριβότερο από Rolls-Royce

Τρέμετε Rolls-Royce Phantom και Mercedes-Maybach S-Class, υπάρχει το Hongqi L5. Μια 6μετρη κινεζική λιμουζίνα που κοστίζει περισσότερο και διατείνεται ότι είναι ακόμα πιο πολυτελής.

Hongqi L5

Το Hongqi L5 είναι η απάντηση της Κίνας στις υπερπολυτελείς λιμουζίνες παραδοσιακών κατασκευαστών που λυμαίνονταν τους εγχώριους δισεκατομμυριούχους.

Κι αφού οι αγοραστές ενδιαφέρονται κυρίως για την επίδειξη, το L5 είναι τουλάχιστον αντίστοιχα πολυτελές με μια Rolls-Royce Phantom ή μια Mercedes-Maybach S-Class, αλλά σημαντικά πιο ακριβό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mercedes παρέδιδε περίπου 1.000 Maybach στην Κίνα, κάθε μήνα του 2022.

Σε μια κατηγορία αγοραστών που «όσο ακριβότερο, τόσο το καλύτερο», το Hongqi L5 κοστολογείται ακριβότερα από καταξιωμένα μοντέλα της Rolls-Royce και της Mercedes-Maybach.

Το όνομά του μεταφράζεται σε «κόκκινη σημαία» στα ελληνικά -καμία έκπληξη!- κι αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο για την κινεζική κυβέρνηση. Το μοντέλο ανανεώθηκε πρόσφατα κι έγινε ακόμα μεγαλύτερο, πιο επιβλητικό κι ακριβό, με ακόμη περισσότερο χρώμιο από πριν.

Hongqi L5

Διατήρησε την εμπρός όψη που είχε ρετρό επιρροές, αλλά φόρεσε νέες ζάντες 21 ιντσών και βάφτηκε δίχρωμο κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Hongqi L5 γίνεται καμπριολέ για παρελάσεις

Ο πίσω προφυλακτήρας έχει επίσης ανασχεδιαστεί, με όρθια πίσω φώτα LED που θυμίζουν πολύ έντονα τη βρετανική λιμουζίνα. Στην πίσω πόρτα εμφανίζεται το όνομα του μοντέλου, με γραμματοσειρά  που μιμείται τον γραφικό χαρακτήρα του Μάο Τσε Τουνγκ.

Hongqi L5

Το επανασχεδιασμένο L5 έχει μήκος 5.980, πλάτος 2.090, ύψος 1.710 και μεταξόνιο 3.730 mm. Έτσι καθίσταται 411 μακρύτερο, 19 στενότερο και 20 mm ψηλότερο από τη Mercedes-Maybach S-Class.

Εν τω μεταξύ, η Rolls-Royce Phantom έχει μήκος 5.982, πλάτος 2.018, ύψος 1.648 και μεταξόνιο 3.772 mm. Tο κινεζικό θωρηκτό ζυγίζει 3.150 kg, δηλαδή είναι πολύ πιο βαρύ από τη Rolls-Royce Phantom στα 2.560 kg και τη Mercedes-Maybach S-Class στα 2.275 kg.

Ως πραγματική λιμουζίνα, υπάρχουν χώροι μόνο για τέσσερις. Στο πίσω μέρος θα βρείτε πραγματικές πολυθρόνες για όσους προτιμούν να τους μεταφέρουν σοφέρ σε μια εξαιρετικά πολυτελή ατμόσφαιρα.

Hongqi L5

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έβαλε πραγματικό νεφρίτη στην καμπίνα και κατέληξε σε μερικούς πολύ τολμηρούς συνδυασμούς χρωμάτων, αν κι οι Κινέζοι πελάτες είναι πιο συνηθισμένοι σε εκκεντρικές επιλογές από τους Δυτικούς αγοραστές.

Υπάρχει ένας V8 4,0 lt που στέλνει 387 PS και στους τέσσερις τροχούς. Η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει στα -τρομακτικά για τη μάζα του- 220 km/h. Η προηγούμενη γενιά προσφέρθηκε επίσης με έναν V12 6,0 lt, αλλά προς ώρας δε διατίθεται ακόμα στην γκάμα.

Η τιμή ξεκινά από τα 5 εκατομμύρια γιουάν, που μεταφράζεται σε €656.000. Η παραγωγή του φρεσκαρισμένου Hongqi L5 έχει ήδη ξεκινήσει, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται πριν από το τέλος του έτους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube