Κλασικό Beetle μεταμφιέζεται σε Rolls-Royce. Το αγόραζες;

Κλασικό Beetle μεταμφιέζεται σε Rolls-Royce. Το αγόραζες;

Πώς μπορείς να καταστρέψεις ένα κλασικό μοντέλο όπως το Beetle; Να το μεταμορφώσεις κακόγουστα σε Rolls-Royce!

VW Beetle Rolls-Royce

Έχετε ονειρευτεί ποτέ τη μεγάλη ζωή και την πραγματική πολυτέλεια αλλά το πορτοφόλι σας είναι λειψό; Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα κλασικό Volkswagen Beetle που έχει μεταμφιεστεί σε Rolls-Royce!

Ξεκίνησε τη ζωή του το 1972 ως Super Beetle Convertible, ένα μοντέλο που δημιουργήθηκε αρχικά από την Karmann. Μέχρι που κάποιος αποφάσισε ότι θα ήταν προτιμότερο να μοιάζει με Rolls -Royce και προέβη σε εκτενείς τροποποιήσεις.

Γιατί παραπονιέστε; Και κλασικό Σκαθάρι και Rolls-Royce, δύο σε ένα!

Στο μπροστινό μέρος έχει γίνει μια ιδιοκατασκευή από fiberglass, με custom μάσκα Pantheon και το «Spirit Of Ecstasy» (το σήμα κατατεθέν της Rolls-Royce) να ξεπροβάλλει περήφανα από την κορυφή της.

Rolls-Royce

Τα εμπρός και πίσω φτερά έχουν επεκταθεί κατά τον διαμήκη άξονα, ενώ τα φωτιστικά σώματα αντικαταστάθηκαν από διπλές στρογγυλές μονάδες και περιβάλλονται από πλαίσιο που προσπαθεί να πείσει ότι είναι από χρώμιο.

Rolls-Royce

Ένα άλλο χαρακτηριστικό εμπνευσμένο από την πολυτελή βρετανική λιμουζίνα είναι το μεγάλο πορτμπαγκάζ που καλύπτει το πίσω καπό. Αν ο αερόψυκτος κινητήρας του κλασικού Beetle είχε ήδη προβλήματα υπερθέρμανσης, τώρα τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

Η τελευταία πινελιά είναι τα πλαϊνά μαρσπιέ σε στυλ ξύλου, τα οποία συνδυάζονται με ξύλινες επενδύσεις στο εσωτερικό. Η αναδιπλούμενη κορυφή φαίνεται να είναι σε κακή κατάσταση, με μερικές αντιαισθητικές τρύπες κάτω από το πίσω τζάμι. 

Όσο για τη μηχανική κατάσταση του συγκεκριμένου Beetle, παραμένει ένα μυστήριο, όπως και τα χιλιόμετρα. Αν σας ενδιαφέρει αυτή η μοναδική δημιουργία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή μέσω του Facebook Marketplace.

Rolls-Royce

Η ζητούμενη τιμή για τη σχεδόν Rolls-Royce είναι 9.500 € και θα πρέπει να την εισάγετε από την Ιταλία, συγκεκριμένα από το Palo del Colle. Η τιμή κρίνεται υπερβολική αν σκεφτείτε ότι οι γνήσιες Rolls-Royce Silver Shadow της δεκαετίας του 1970 ξεκινούν από περίπου 13.000 € στη γείτονα. Ίσως για αυτό δεν έχει βρεθεί ακόμα αγοραστής, παρ' ότι έχουν περάσει πέντε εβδομάδες.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι παρόμοια ανοιχτά Beetle με bodykit από Rolls-Royce χρησιμοποιούνται στην Ιταλία σε γάμους, ίσως λόγω του περιορισμένου χώρου στα στενά δρομάκια όπου δε χωρούν οι γνήσιες ανοικονόμητες Βρετανίδες.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει δικαστικό έγγραφο του 1976 στην Ατλάντα των ΗΠΑ, όπου η Rolls-Royce είχε καταθέσει αγωγή κατά της A&A Fiberglass για σχεδιαστική αντιγραφή των μοντέλων της σε μια δημιουργία γνωστή ως «The Elegant Beetle». Παρά την απόφαση του δικαστηρίου υπέρ των Βρετανών, με τη μάσκα και το έμβλημα να αναγνωρίζονται ως σήματα κατατεθέν της, τα συγκεκριμένα bodykit συνέχισαν να πωλούνται.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube