Το BYD Yuan UP είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της Tesla

Το BYD Yuan UP είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της Tesla

Το προσιτό SUV ίσως επιτρέψει στην BYD να ανατρέψει την Tesla από την πρώτη θέση των ηλεκτρικών πωλήσεων παγκοσμίως.

BYD Yuan UP

Η Tesla είναι η μάρκα με τις περισσότερες ηλεκτρικές πωλήσεις στον πλανήτη. Ωστόσο, αυτός ο τίτλος απειλείται, αφού η BYD απέχει μόλις 3.000 αυτοκίνητα από το να την ισοφαρίσει. Το BYD Yuan UP μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία για να κλείσει το κενό και να προσπεράσει τη μεγάλη της αντίπαλο.

Όπως και στην περίπτωση του Volvo EM90 και του Xiaomi SU7, ο πληροφοριοδότης μας είναι το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT).

Ηλεκτρικό SUV με μήκος 4,3 m, λογική ιπποδύναμη και κυρίως, τιμή στα €13.000. Φαντάζεστε πόσο θα πουλούσε στην Ελλάδα;

Κάθε αυτοκίνητο που προορίζεται για την κινεζική αγορά, περνάει από έγκριση και πάντα κάποιες φωτογραφίες θα διαρρεύσουν, επιτρέποντάς μας μια πρώτη ματιά πριν την επίσημη παρουσίαση.

BYD Yuan UP

Το BYD Yuan UP έχει διαστάσεις περίπου 4,3 m, οπότε τοποθετείται ανάμεσα στα μεγάλα B-SUV και στα μικρά C-SUV. Χοντρικά είναι αντίστοιχο του Honda HR-V.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το νέο Kia EV5 κοστίζει τα μισά από το Tesla Model Y

Η ισχύς προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα, που παράγει είτε 94 είτε 175 PS. Σίγουρα, δεν είναι ακριβώς ανταγωνιστικό μοντέλο του πολυτελέστερου και ταχύτερου Model Y, αλλά η προσιτή του τιμή θα κάνει πολλούς αγοραστές -που δεν φτάνουν οικονομικά τα Tesla- να το προτιμήσουν. 

BYD Yuan UP

Αντίστοιχα, τα Dolphin και Seagull της BYD σημειώνουν τρομερή επιτυχία. Η BYD παρουσίασε το Seagull τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους κι έχει ήδη κατασκευάσει περισσότερα από 200.000 κομμάτια. Ομοίως, έχει παράξει περισσότερα από 500.000 Dolphin, κανένα βέβαια από τα προαναφερθέντα μοντέλα δεν έχει βρει τον δρόμο για την ελληνική αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η BYD ετοιμάζει απόβαση στην Ευρώπη

Πόσο προσιτά είναι; Το BYD Yuan UP αναμένεται να ξεκινά από τα €13.000 στην τοπική αγορά, δηλαδή πάνω από το BYD Seagull των €10.000, αλλά κάτω από τα €15.000 του Dolphin.

BYD Yuan UP

Δεδομένου του πόσο αγαπούν τα SUV παγκοσμίως, το Yuan UP είναι έτοιμο να κατακτήσει την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας κι όποια άλλη αγορά διατεθεί.

Εάν το νέο μοντέλο μιμηθεί το πώς ξεπουλούν τα ομόσταυλα Seagull και Dolphin, τότε ο τίτλος της Tesla ως ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις θα απειληθεί έντονα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube