Yangwang U7, επίθεση 1.020 PS της BYD στο Tesla S Plaid

Yangwang U7, επίθεση 1.020 PS της BYD στο Tesla S Plaid

Κινεζική λιμουζίνα πολυτελείας με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες τα βάζει με Tesla, BMW i5 M60 και Mercedes-Benz EQE.

Yangwang U7

Πεισμωμένη που έχασε την πρωτειά στις ηλεκτρικές πωλήσεις για το 2023 από την Tesla, η BYD στοχεύει τώρα απευθείας την κορωνίδα του μεγάλου της ανταγωνιστή: Το Model S Plaid. Μέσω της πρόσφατα λανσαρισμένης υπομπράντας πολυτελείας της, η BYD παρουσιάζει το YangWang U7.

Η 4θυρη λιμουζίνα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα e4, στην οποία βασίζονται και το θηριώδες SUV Yangwang U8, αλλά και το hypercar U9.

Το νέο μοντέλο της BYD μπαίνει κατευθείαν στο μάτι του Elon Musk

Την κοψιά του U7 επιμελήθηκε ο Wolfgang Egger, πρώην σχεδιαστής της Audi. Υιοθετεί στοιχεία που έχουμε ήδη δει στο U9, συμπεριλαμβανομένων των εντυπωσιακών προβολέων σε σχήμα C και των πίσω φώτων πλήρους πλάτους.

Yangwang U7

Η BYD δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις ακριβείς διαστάσεις του Yangwang U7, αλλά κινεζικές αναφορές κάνουν λόγο για μήκος στα 5.200 mm και πλάτος στα 2.000 mm. Είναι δηλαδή ελαφρώς μεγαλύτερο από το Model S.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Yangwang U9: Το κινεζικό σούπερκαρ των 1.100 PS που πάει και με τρεις ρόδες! [video]

Πρόκειται για ένα από τα πιο αεροδυναμικά μοντέλα παραγωγής, με χαμηλότερο συντελεστή οπισθέλκουσας από το Model S, την i5 και την EQE, στα μόλις 0,195 Cd. Με τόσο μελετημένη αεροδυναμική, θα μπορεί να ταξιδεύει με μικρή κατανάλωση στον αυτοκινητόδρομο. Ακόμα όμως δεν έχει ανακοινωθεί τι μπαταρία θα φοράει και ποια θα είναι η αυτονομία του.

Yangwang U7

Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, θα αποδίδει 1.020 PS κι αναμένεται να έχει καταιγιστικές επιδόσεις. Στο U9 των 1.100 PS, η BYD χρησιμοποιεί τέσσερα ηλεκτρομοτέρ και τα συνδυάζει με μπαταρία LFP χωρητικότητας 100 kWh. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο BYD Yangwang U8, πραγματικό αμφίβιο [video]

Όμως, για το περιπετειώδες U8, η Yangwang υιοθετεί μια επαναφορτιζόμενη προσέγγιση. 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας 2,0 lt συνδυάζεται με μπαταρία LFP 49,1 kWh. Έτσι, το κτήνος των 1.200 PS θα διανύσει έως 200 km ηλεκτρικά, αλλά η συνολική του αυτονομία ξεπερνά τα 1.000 km χάρη στο ντεπόζιτο των 75 lt.

Yangwang U7

Η νέα ναυαρχίδα της Yangwang θα κυκλοφορήσει στην Κίνα το δεύτερο μισό του 2024, με τιμή κοντά στα €130.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube