Το 2011 ο Elon Musk γελούσε με την BYD, τώρα κλαίει

Το 2011 ο Elon Musk γελούσε με την BYD, τώρα κλαίει

Αν και τα τελικά στοιχεία δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, η Tesla αναμένεται να ολοκληρώσει τη χρονιά πίσω από την BYD σε πωλήσεις EV.

Elon Musk

Η BYD, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που κάποτε προκαλούσε άκρατο γέλωτα στον Elon Musk με την ιδέα ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την Tesla, τώρα διεκδικεί την πρωτιά παγκοσμίως στις ηλεκτρικές πωλήσεις.

Ήταν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Bloomberg TV το 2011, που ο Elon Musk δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα γέλια του όταν η κουβέντα στράφηκε στην BYD.

Κάποτε γελούσε μαζί της, τώρα βλέπει την πλάτη της στις πωλήσεις EV

Τώρα, αναμένεται να ξεπεράσει την Tesla ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο για τη χρονιά που τελειώνει.

 Elon Musk

Δεν έχουμε ακόμα τα οριστικά νούμερα για το 2023, αφού όσο η BYD, όσο και η Tesla, δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει τις πωλήσεις του τέταρτου τριμήνου. Η BYD κατέχει επί του παρόντος τον τίτλο ως ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, αφού το τρίτο τρίμηνο πούλησε μόλις 3.456 EV λιγότερα από την Tesla.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το BYD Yuan UP είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της Tesla

Αυτές οι πρόσφατες επιτυχίες πωλήσεων σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο για την BYD, μια μάρκα που γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη τα τελευταία πέντε χρόνια.

Εκτός από την ηλεκτρική πρωτοκαθεδρία, η BYD αναμένεται να ολοκληρώσει το 2023 με συνολική παραγωγή 3,13 εκατομμυρίων οχημάτων. Άρα θα βρεθεί μπροστά από τη Suzuki με 3,01 εκατομμύρια και λίγο πίσω από τη Ford των 3,95 εκατομμυρίων, τη Honda που πούλησε 3,97 εκατομμύρια και την GM στα 4,87 εκατομμύρια.

Η Renault-Nissan-Mitsubishi σημείωσε 6,28 εκατομμύρια πωλήσεις, η Stellantis 6,4 εκατομμύρια, η Hyundai 6,89 εκατομμύρια, η Volkswagen 8,8 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Toyota με 9,23 εκατομμύρια.

Elon Musk

Οι γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις στην Κίνα συνέβαλαν στη μαζική ανάπτυξη των πωλήσεων της BYD. Αυτό όμως ισχύει για όλες τις κινεζικές μάρκες, από τις οποίες η BYD ξεχωρίζει γιατί έχει σημαντικό πλεονέκτημα τιμής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H BYD φτιάχνει δικά της πλοία για να μεταφέρει τα μοντέλα της

Πού να περίμενε ο Elon Musk ότι η Build Your Dreams θα έχει τέτοια ανάπτυξη. Όχι πως η δική του εταιρεία πάει άσχημα. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Tesla θα έχει παραδώσει συνολικά 473.000 οχήματα το τρίμηνο που τελειώνει αύριο.

Elon Musk

Αυτό θα αποτελέσει ρεκόρ για την αμερικανική εταιρεία που αναμένεται να τελειώσει το 2023 έχοντας παραδώσει 1,82 εκατομμύρια οχήματα. Παραμένει βέβαια χαμηλότερα από τον δηλωμένο στόχο του Elon Musk για 2 εκατομμύρια παραδόσεις.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube