Jeep, έξι πρωτότυπα και ένα ηλεκτρικό Wrangler

Jeep, έξι πρωτότυπα και ένα ηλεκτρικό Wrangler

Ως προοίμιο για το παραδοσιακό Moab Easter Safari, η Jeep αποκαλύπτει έξι πρωτότυπα αυτοκίνητα και μια βελτιωμένη έκδοση του κόνσεπτ Magneto που προϊδεάζει για το ηλεκτρικό Wrangler.

Κάθε χρόνο γύρω στο Πάσχα, η Jeep φιλοξενεί μια εκδήλωση στην έρημο Moab, το Moab Easter Safari. Η ευκαιρία για τον Αμερικανό κατασκευαστή να τιμήσει τα μοντέλα και τους πελάτες του, ανταμείβοντας τους τελευταίους με την παρουσίαση ακραίων πρωτοτύπων. Το 2022 δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα με έξι πρωτότυπα και την έκδοση 2.0 του 100% ηλεκτρικού Wrangler Magneto -η πρώτη αποκαλύφθηκε το 2021. Από τις έξι σπουδές που παρουσιάζονται, οι πέντε προέρχονται από το Wrangler και η έκτη βασίζεται στο νέο Grand Cherokee 4xe.

Η πιο εντυπωσιακή γκάμα πρωτότυπων πασχαλινών Jeep Safari από την Jeep και την Jeep Performance Parts by Mopar βρίσκονται ήδη από τις 9 Απριλίου στη Moab της Utah όπου θα παραμείνουν μέχρις τις 17 του μήνα για το 56th Annual Moab Easter Jeep Safari.

Jeep Wrangler Magneto 2.0
Αν υπάρχει ένα 4x4 που συμβολίζει την ασυμβίβαστη ελευθερία και την περιπέτεια, αυτό είναι το Jeep Wrangler. Το 2021, ο Αμερικανός κατασκευαστής αποκάλυψε ένα κόνσεπτ υπό την ονομασία Magneto, 100% ηλεκτρικό και βασισμένο στο κάμπριο 3θυρο Wrangler. Η αμερικανική εταιρεία το επανέφερε στη βελτιωμένη εκδοχή του 2.0 το 2022.

Jeep Wrangler Magneto 2.0

Σε σύγκριση με το αρχικό πρωτότυπο, η εμφάνιση δεν αλλάζει αλλά η απόδοση κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός. Διατηρώντας τη συστοιχία μπαταριών του χωρισμένη σε τέσσερα στοιχεία για καλύτερη κατανομή βάρους και αμετάβλητη χωρητικότητα 70 kWh, το Magneto 2.0 ανέβασε την ισχύ του από 285 σε 625 ίππους, ενώ η ροπή πήγε από τα 370 στα 1152 Nm!

Jeep Grand Cherokee Trailhawk PHEV
Παίρνεις ένα «5θέσιο» Jeep Grand Cherokee στην έκδοση plug-in hybrid, την 4xe, το εξοπλίζεις με αερανάρτηση Quadra-Lift, αναβαθμισμένα χωμάτινα λάστιχα και το βάφεις στο αποκλειστικό χρώμα «Industrial Blue» σε συνδυασμό με μαύρη κουκούλα… Και έχεις το πρωτότυπο Trailhawk.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk PHEV

Στη συνέχεια βάζεις μπλε γάντζους, σχάρα οροφής που στηρίζεται στη μαύρη οροφή, φώτα ομίχλης με τέσσερα LED και το κομψό SUV από την γκάμα της Jeep μετατρέπεται σε ένα «φιλικό προς το περιβάλλον» τέρας παντός εδάφους. Συνολικά πολύ ρεαλιστικό, αυτό το πρωτότυπο μας προϊδεάζει αρκετά πιστά για μια μελλοντική έκδοση Trailhawk παραγωγής.

Jeep Rubicon 20th Anniversary
Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του Wrangler Rubicon, η Jeep αναθεώρησε εκ βάθρων ένα Wrangler του 2003 που με μοτέρ V8 6,4 λίτρων αποδίδει 443 άλογα και 610 Nm. Απόδοση που του επιτρέπει να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.

Jeep Rubicon 20th Anniversary

Παράλληλα μπορεί να αντιμετωπίσει και το πιο δυσμενές έδαφος χάρη στις αναρτήσεις του ανυψωμένες κατά 5,1 cm και τα θηριώδη λάστιχα διαμέτρου 37 ιντσών που είναι τοποθετημένα σε 17άρες ζάντες. Η ηλεκτρική οροφή και οι μισές πόρτες κατά παραγγελία ολοκληρώνουν μια εμφάνιση που διαθέτει επίσης ανοιγόμενη οροφή από μαλακό ύφασμα.

Jeep Bob
Βασισμένο επίσης σε Jeep Gladiator Rubicon, το πρωτότυπο Bob ξεχωρίζει με τον εξαιρετικά κοντό πίσω πρόβολο, αναφερόμενο στο «bobbing» που του χάρισε το όνομά του. Το πρωτότυπο είναι επομένως 30,5 cm πιο κοντό από το μοντέλο παραγωγής και διαθέτει νέους προφυλακτήρες που επιτρέπουν βελτιστοποιημένες γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης.

Jeep Bob

Εκτός από τις ενισχυμένες και ανυψωμένες αναρτήσεις, τους άξονες Dynatrac Pro-Rock 60, τα ελατήρια King και τα αμορτισέρ Bypass, επωφελείται από τροχούς 40 ιντσών (!) για να αξιοποιήσει στο έπακρο το μοτέρ V6 ντίζελ που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ ταχυτήτων.

Jeep D-Coder
Επίδειξη των δυνατοτήτων εξατομίκευσης χάρη στα αξεσουάρ με τη σφραγίδα «Jeep», το πρωτότυπο D-Coder διαφοροποιείται από τα μέρη του που είναι σεσημασμένα με κωδικό QR, ενώ στο μοτέρ V6 3.6 εξασφαλίζεται η αναπνοή του σε όλες τις περιστάσεις χάρη στο σνόρκελ της JPP.

Jeep D-Coder

Η οδήγηση σε βραχώδη τερέν υποστηρίζεται από τις προστατευτικές ράγες στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Jeep Birdcage
Βασισμένο στο Wrangler 4xe, το πρωτότυπο Birdcage παρουσιάζεται ως μια «ακραία υπαίθρια μηχανή 4x4», εξοπλισμένη επίσης με πολλά αξεσουάρ από την JPP και τη Mopar. Ξεχωρίζει δε με το χρώμα «Eagle Brown» που τονίζεται από μερικές πινελιές «Granite Crystal» και προσφέρει εξατομικευμένη κάλυψη για την περιοχή του καπό όταν αφαιρείται το παρμπρίζ.

Jeep Birdcage

Με 5 cm μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, το Birdcage φορά ειδικό προφυλακτήρα που ενσωματώνει πλάκα προστασίας για κάτω από τον κινητήρα. Στο πίσω μέρος, τα φώτα προστατεύονται από στοιχεία αλουμινίου ενώ στις ζάντες των 17 ιντσών φορούν λάστιχα παντός εδάφους 37 ιντσών. Ο χώρος φόρτωσης στη σχάρα οροφής είναι ενισχυμένος και μπορεί να υποστηρίξει έως και 272 κιλά.

Jeep ’41
Το τελευταίο κόνσεπτ ονομάζεται ’41 ως φόρος τιμής στο ορίτζιναλ Jeep, το μυθικό Willys MB, και παίρνει την όψη στρατιωτικού οχήματος με το ματ χακί σε συνδυασμό με μαύρους προφυλακτήρες και έναν καστανόχρωμο καμβά οροφής.

Jeep ’41

Σε τεχνικό επίπεδο, τα μηχανικά μέρη του Wrangler 4xe είναι αυτά που βρίσκονται κάτω από το καπό, επιτρέποντας ηλεκτρική αυτονομία περίπου 34 km και θεωρητική συνδυασμένη κατανάλωση 4,8 lt/100 km, παρά τους τροχούς διαμέτρου 25 ιντσών. Στο εσωτερικό, υπάρχουν καθίσματα από καμβά, τα ψηφιακά στοιχεία είναι καμουφλαρισμένα και το πάτωμα υιοθετεί επίστρωση Rhino.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube