Magneto: Ένα ηλεκτρικό Jeep Wrangler

Magneto: Ένα ηλεκτρικό Jeep Wrangler

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του παραδοσιακού off-roader της Jeep σε μορφή πρωτοτύπου.

Όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια του Easter Jeep Safari, η Jeep παρουσίασε μια σειρά από πρωτότυπα με εκτός δρόμου προσανατολισμό. Το πιο ενδιαφέρον από αυτά είναι με διαφορά το Magneto, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Wrangler που έχει όλα τα καλούδια για να κινηθεί με άνεση στις διαδρομές του Moab στο Utah των ΗΠΑ.

Το Magneto βασίζεται στο δίπορτο Wrangler Rubicon, όμως αντί για τον παραδοσιακό V6 κάτω κίνηση δίνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ που αποδίδει 285 PS και 370 Nm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 6,8" ενώ το παράδοξο είναι πως το όχημα διατηρεί χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων!

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε τέσσερις μπαταρίες ιόντων λιθίου με συνολική χωρητικότητα 70 kWh. Λόγω του ότι μιλάμε για πρωτότυπο, η Jeep δεν αποκάλυψε πληροφορίες για την αυτονομία ή πληροφορίες για τη φόρτιση.

Jeep

Σχεδιαστικά το Magneto ξεχωρίζει από τις μπλε λεπτομέρειες που συνδυάζονται όμορφα με τη λευκή απόχρωση του αμαξώματος, τα επιπλέον LED φώτα στη γρίλια και τα φτερά, την απουσία θυρών, τις μαύρες ζάντες με εκτός δρόμου ελαστικά 35", την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (kit ανύψωσης 51 mm) και τους μαύρους προφυλακτήρες.

Δε γνωρίζουμε αν η αμερικανική φίρμα σκοπεύει σε κάποια φάση να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler στην αγορά, όμως ο εξηλεκτρισμός του παραδοσιακού off-roader έχει ήδη ξεκινήσει με την plug-in hybrid έκδοση Wrangler 4xe. Εκτός από το Magneto, η Jeep παρουσίασε επίσης τα πρωτότυπα Jeepster Beach, Wrangler Orange Peelz και Gladiator Red Bare.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube