Το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser θα έχει 1.000 km αυτονομίας

Το ηλεκτρικό Toyota Land Cruiser θα έχει 1.000 km αυτονομίας

Η Toyota σκοπεύει να εξηλεκτρίσει την γκάμα των Land Cruiser με δύο EV μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου, πολυτελούς SUV με πρισματικές μπαταρίες.

Land Cruiser

Η Toyota σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα Land Cruiser ώστε να καταστεί αυτόνομη μάρκα, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που θα κάνει με τα μοντέλα Century. Η επέκταση θα γίνει με δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Ένα μικρότερο για νεότερους αγοραστές κι ένα μεγαλύτερο για όσους έχουν πολυτελές γούστο - και πιο γεμάτο πορτοφόλι.

Με προεπισκόπηση το πρωτότυπο Land Cruiser SE που παρουσιάστηκε στα τέλη του 2023, το EV αναμένεται να είναι μεγαλύτερο και πιο επικεντρωμένο στην άνεση και στην πολυτέλεια από τη σημερινή γενιά J250.

Ο λογότυπος Land Cruiser γίνεται ξεχωριστή μάρκα κι αποκτά δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Θα χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία, όπως τα πρισματικά στοιχεία της Toyota, τα οποία υπόσχονται φθηνότερες κι υψηλότερης ενεργειακής πυκνότητας μπαταρίες.

Land Cruiser

Ο συνδυασμός τεχνολογίας και πολυτέλειας του θρυλικού μοντέλου θα μπορούσε να συμπέσει με την 75η επέτειο των Land Cruiser το 2026.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα είναι η ηλεκτρική Toyota Corolla του μέλλοντος;

Δύο χρόνια αργότερα, το ηλεκτρικό μοντέλο θα φορέσει μπαταρία ακόμη υψηλότερης απόδοσης, η οποία θα μπορούσε να αυξήσει την αυτονομία σε 4ψήφια νούμερα.

Land Cruiser

Παρόλο που δεν θα είναι τόσο εστιασμένο εκτός δρόμου όσο το J250, η Toyota θα διασφαλίσει ότι θα είναι πραγματικό Land Cruiser όταν εγκαταλείπει την άσφαλτο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Toyota ετοιμάζει τη Century, μια νέα μάρκα που θα ανταγωνιστεί την Bentley

Η απλόχερη κι άμεσα αποδιδόμενη ροπή από τους ηλεκτροκινητήρες θα το καθιστούν ικανό να σκαρφαλώσει τα πάντα και να μη δυσκολεύεται σε κανένα εμπόδιο.

Land Cruiser

Δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο επίσημο χρονοδιάγραμμα για το μικρότερο μοντέλο, το οποίο πρωτοείδαμε ως πρωτότυπο Compact Cruiser EV. Αναμένεται να έχει παρόμοιο μέγεθος με το bZ4X, αλλά με σαφώς πιο περιπετειώδες στιλ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Toyota Land Cruiser ξεπούλησε μέσα σε 30 λεπτά

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το επερχόμενο μικρό Land Rover Defender και τη μικρή G-Class της Mercedes-Benz, δύο ηλεκτρικά που θα συνδυάζουν μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις με στιβαρή εμφάνιση.

Land Cruiser

Προηγούμενες αναφορές από την Ιαπωνία αποκάλυψαν ότι υπάρχει η σκέψη να διατίθεται και σε υβριδικές εκδόσεις, για όσους προτιμούν να μην επιλέξουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωταρχικός στόχος του μοντέλου θα είναι να καταστήσει την γκάμα Land Cruiser πιο προσιτή «σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube