Επίσημη επιβεβαίωση, έρχεται μικρή Mercedes-Benz G-Class

Επίσημη επιβεβαίωση, έρχεται μικρή Mercedes-Benz G-Class

Η Mercedes-Benz δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για την μικρή G-Class αλλά φαίνεται ότι μπορεί να πουληθεί αποκλειστικά σαν EV.

Mercedes-Benz G-Class

Η Στουτγκάρδη έχει επιβεβαιώσει ότι έχει ξεκινήσει να εξελίσσει τη νέα μικρή Mercedes-Benz G-Class στην οποία αναφέρεται ως «Kleine G».

H επιβεβαίωση του μοντέλου ήρθε στην παρουσίαση της CLA Concept στην ΙΑΑ 2023 στο Μόναχο όπου η βαυαρική φίρμα έδειξε ένα μικρό teaser του νέου off-roader.

Ενώ ελάχιστες πληροφορίες φαίνονται να υπάρχουν για την προσεχή μικρή Mercedes-Benz G-Class σε αυτό το στάδιο, ο επικεφαλής της εταιρείας Ola Källenius είπε σε ομιλία του στο CNBC πως θα έρθει σε μερικά χρόνια. Αλλά και πρόσθεσε ότι η εταιρία δεν έχει ορίσει ακριβή ημερομηνία για το πότε θα παρουσιάσει το μοντέλο.

Η μικρή Mercedes-Benz G-Class θα βασίζεται πάνω στην επερχόμενη πλατφόρμα MMA με τις φήμες να λένε ότι θα διατίθεται αποκλειστικά ως EV με 800βολτη αρχιτεκτονική

Mercedes

«Έχουμε κάτι στα σκαριά για τους φαν της G σε όλο το κόσμο. Βασικά, σήμερα θα ανακοινώσουμε ότι θα υπάρχει και μία "Little G". Οπότε η κόρη ή ο γιος της "Big G" θα έρθει επίσης σε φαν της G σε όλον το κόσμο σε μερικά χρόνια από τώρα», είπε ο Kallenius.

Ένα teaser το οποίο μοιράστηκε διαδικτυακά, δείχνει το εξωτερικό του νέου μοντέλου, επιβεβαιώνοντας έτσι πως θα έχει παρόμοιο σχήμα με την κανονική Mercedes-Benz G-Class αλλά μικρότερη. Θα αναφέρεται και σαν g-Class αντί για G-Class, προσδιορίζοντας έτσι το μικρό μέγεθός της.

Mercedes

Φήμες για την μικρή Mercedes-Benz G-Class ξαναήρθαν στην επιφάνεια εφέτος ύστερα από μια γερμανική δημοσίευση που ισχυρίστηκε ότι το μοντέλο ετοιμαζόταν για παραγωγή το 2026.

Πηγές αναφέρουν πως θα βασίζεται πάνω στην επερχόμενη πλατφόρμα MMA και υπάρχουν φήμες πως θα διατίθεται αποκλειστικά ως EV με 800βολτη αρχιτεκτονική. Φαίνεται απίθανο να είναι στο μέγεθος ενός Suzuki Jimny, αλλά πιο πολύ κοντά στο μέγεθος ενός Jeep Wrangler. Είναι ακόμα άγνωστο δε, για το αν θα πρόκειται για δίπορτο ή 4πορτο μοντέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube