Το Toyota Land Cruiser γίνεται αμιγώς ηλεκτρικό

Το Toyota Land Cruiser γίνεται αμιγώς ηλεκτρικό

Το επιβλητικό μοντέλο της Toyota ψηφίζει υπέρ της ηλεκτροκίνησης και θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας.

Electric Toyota Land Cruiser

Το Toyota Land Cruiser είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της αυτοκίνησης. Σε πολλές χώρες θεωρείται το απόλυτο οικογενειακό, αφού προσφέρει απαράμιλλο συνδυασμό αξιοπιστίας, πρακτικότητας και κίνησης σε κάθε είδους οδόστρωμα.

Το δημοφιλές σκληροτράχηλο μοντέλο αναμένεται να περάσει στην εποχή του εξηλεκτρισμού με το νέο πρωτότυπο Land Cruiser Se, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στη φετινή Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας.

Ξεχάστε το πλαίσιο τύπου σκάλας και τα θερμικά μοτέρ. Το Toyota Land Cruiser εξηλεκτρίζεται κι αποκτά πιο ασφάλτινο προσανατολισμό.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία είναι φειδωλή σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Γνωρίζουμε ότι θα έχει τρεις σειρές θέσεις, κάτι που συμβαίνει και στις υπάρχουσες γενιές.

Electric Toyota Land Cruiser

Με μήκος 5.150 mm και μεταξόνιο 3.050 mm, είναι μεγαλύτερο από κάθε Land Cruiser που έχει κατασκευάσει ποτέ η Toyota, με εξαίρεση το ύψος όπου είναι 15,5 cm πιο χαμηλό. Απόρροια της προσεγμένης αεροδυναμικής που οφείλει να έχει κάθε ηλεκτρικό όχημα για να επιτυγχάνει υψηλότερη αυτονομία με μία φόρτιση.

Σε αντίθεση με τα περιπετειώδη θερμικά αδέρφια του, το Se έχει ασφάλτινο προσανατολισμό. Μάλιστα η Toyota δηλώνει ότι το προορίζει κυρίως για αστικά περιβάλλοντα, προφανώς αναφέρεται κυρίως στις αμερικανικές και τις αραβικές πόλεις με τις γενναιόδωρες διαστάσεις τους. Εκεί πουλάει άλλωστε τα περισσότερα Land Cruiser.

Electric Toyota Land Cruiser

Ξεχάστε επίσης το πλαίσιο τύπου σκάλας που παραδοσιακά χρησιμοποιούν τα θερμικά μοντέλα. Το ηλεκτρικό πρωτότυπο υιοθετεί ένα μονοκόκ αμάξωμα, κάτι που θα μπορούσε να στενοχωρήσει τους λάτρεις του off-road. Ωστόσο, η Toyota είναι καθησυχαστική κι υπόσχεται ότι η νέα κατασκευή θα προσφέρει «καλύτερη συμπεριφορά στην άσφαλτο και περισσότερη εμπιστοσύνη στο ανώμαλο έδαφος».

Electric Toyota Land Cruiser

Υπόσχεται ακόμα άφθονη ακαριαία ροπή και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλλουμε, δεδομένου της ηλεκτροκίνησης. Αν έχετε απορία για το πόσο ικανό είναι ένα EV 4Χ4, μπορείτε να δείτε τι κάνουν τα μοντέλα της Rivian σε αντίστοιχες συνθήκες.

Electric Toyota Land Cruiser

Το νέο Toyota Land Cruiser θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Κινητικότητας της Ιαπωνίας 2023 (25 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου) μαζί με το ιδιόμορφο αμιγώς ηλεκτρικό βαν Kayoibako, ένα όμορφο σπορ μοντέλο και SUV πρωτότυπα.

Αναμένουμε να γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένων της ισχύος, της χωρητικότητας της μπαταρίας και της αυτονομίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube