Πώς θα είναι η ηλεκτρική Toyota Corolla του μέλλοντος;

Πώς θα είναι η ηλεκτρική Toyota Corolla του μέλλοντος;

Αν ο ιαπωνικός κολοσσός θέλει να παραμείνει στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων, πρέπει να χτυπήσει το νέο Tesla Model 2.

Toyota Corolla

Ο πλανήτης εξηλεκτρίζεται κι οι παραδοσιακοί κατασκευαστές έχουν πιαστεί στον ύπνο. Η Tesla κι οι κινεζικές φίρμες βρίσκονται στην πρωτοπορία της ηλεκτροκίνησης κι αν η Toyota θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρώτου κατασκευαστή παγκοσμίως, θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες EV κατηγορίες, διαθέτοντας πιο προσιτά μοντέλα από το bZ4X. Μια ηλεκτρική Toyota Corolla, ας πούμε.

Δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό στα χέρια μας, παρά μόνο ψηφιακές απεικονίσεις ευφάνταστων σχεδιαστών. Κι όμως, κάπως έτσι θα μπορούσε να μοιάζει η EV Toyota Corolla που θα πονοκεφάλιαζε τον Elon Musk.

Με τα ηλεκτρικά της να αντιπροσωπεύουν κάτω από το 1% του συνολικού όγκου πωλήσεων, η Toyota πρέπει να βιαστεί

Toyota Corolla

Πριν σπεύσετε να διαμαρτυρηθείτε, λέγοντας ότι η Tesla βρίσκεται πολύ μπροστά στην εξέλιξη των ηλεκτρικών, να σας ενημερώσουμε ότι αυτό το γνωρίζει η ίδια η Toyota καλύτερα από εσάς κι εμάς.

Πέρσι αποσυναρμολόγησε ένα Tesla Model Y, με τους Ιάπωνες τεχνικούς να αναλύουν κάθε λεπτομέρειά του και τον τρόπο κατασκευής του. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ένα «έργο τέχνης».

Toyota Corolla

Αυτή τη στιγμή, η Toyota απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, όντας περίπου 2 εκατομμύρια πωλήσεις πάνω από τον δεύτερο, τον όμιλο Volkswagen. Διαθέτοντας εξαιρετικά υβριδικά σύνολα, είναι ακριβώς στον παλμό της εποχής που θέλει τον εξηλεκτρισμό να αντικαθιστά τις πωλήσεις των ντίζελ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά», δηλώνει ο Akio Toyoda

Όμως, τα ηλεκτρικά ανεβαίνουν συνεχώς. Η Toyota έχει αργήσει κι ο πρόεδρος Akio Toyota ευθύνεται κυρίως για αυτό, οπότε κι αντικαταστήθηκε. Η ηλεκτρική Toyota Corolla θα μπορούσε να εκλαϊκεύσει την ηλεκτροκίνηση. 

Toyota Corolla

Καθώς η ιαπωνική εταιρεία έχει μεγάλη απήχηση στα πιο προσιτά τμήματα της αγοράς, μια Corolla που μπαίνει στην πρίζα θα έκανε πολλούς αρνητές των EV να αναθεωρήσουν.

Με εμφάνιση που παντρεύει σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο Prius και το υπάρχον bZ4X, η «φανταστική» ηλεκτρική Toyota Corolla είναι αρκετά φουτουριστική ώστε να ελκύει το «ηλεκτρικό» κοινό. Αλλά κι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Toyota.

Toyota Corolla

Θα πρέπει να ανταγωνιστεί το πολυαναμενόμενο Tesla Model 2 «Redwood». Το περιμένουμε στα μέσα της επόμενης χρονιάς και γνωρίζουμε ότι σχεδιαστικά θα είναι ένα συμπαγές crossover.

Αν επαληθευτούν στην πράξη όσα υπόσχεται ο οραματιστής CEO, Elon Musk, το Tesla Model 2 θα συνδυάζει 300 PS, 400 km αυτονομίας και τιμή προ επιδότησης στις ΗΠΑ στα $25.000. Περιμένουμε την απάντηση των Ιαπώνων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube