Η Nissan θα σώσει τη Fisker από τη χρεωκοπία με ένεση $400 εκ.

Η Nissan θα σώσει τη Fisker από τη χρεωκοπία με ένεση $400 εκ.

Στο χείλος της καταστροφής η αμερικανική ηλεκτρική start-up. Θα ρίξει σανίδα σωτηρίας η Nissan;

Fisker

Η Nissan φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για επένδυση $400 εκατομμυρίων (€368,6 εκατ.) στην αισθμαίνουσα start-up ηλεκτρικών αυτοκινήτων Fisker.

Η Fisker ανακοίνωσε χθες ότι διέκοψε την εξέλιξη του προσιτού EV της, του Pear, έχοντας ζημιά $463,6 εκατομμυρίων (€427 εκατ.) κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Και δηλώνοντας ευθαρσώς ότι τα χρηματικά αποθέματα δεν επαρκούν για το επόμενο 12μηνο.

Στην εντατική η Fisker, για να δούμε αν θα καταφέρει να τη σώσει η Nissan

Στις χτεσινές δηλώσεις, ο διευθύνων σύμβουλος κι ιδρυτής Henrik Fisker πρόσθεσε ότι η εταιρεία του επιδιώκει τη συνεργασία με άλλη αυτοκινητοβιομηχανία για τη εισροή μετρητών ή τη μείωση του κόστους.

Fisker

«Η Fisker βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία για πιθανή συνεργασία που θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια επένδυση στη Fisker, την κοινή εξέλιξη μιας ή περισσότερων πλατφορμών ηλεκτρικών οχημάτων και τη συναρμολόγηση στη Βόρεια Αμερική».

Το Bloomberg και το Reuters αναφέρουν ότι ο εν λόγω κατασκευαστής είναι η Nissan.

Fisker

Το Reuters πρόσθεσε ότι οι συνομιλίες αφορούν εισφορά μετρητών $400 εκατομμυρίων από την ιαπωνική εταιρεία, με αντάλλαγμα την πρόσβαση στην πλατφόρμα που θα βασίζεται το pick-up Fisker Alaska. Ή Kayak, όπως αναμένεται να ονομάζεται στην Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Lucid χάνει $338.000 για κάθε Lucid Air που πουλάει

Αναμένεται να ξεκινά από τα €42.000 στις ΗΠΑ, με την ισχυρότερη έκδοσή του να χρειάζεται λιγότερα από 4” για το 0-100. Η Nissan θα παράγει επίσης το νέο μοντέλο σε ένα από τα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ, παράλληλα με το δικό της μοντέλο που θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα.

Fisker

Η εταιρεία κατευθύνει επί του παρόντος τα εναπομείναντα αποθέματά της στην αύξηση της παραγωγής του Ocean SUV, το οποίο κατασκευάζεται από τη Magna Steyr στην Αυστρία, καθώς και στην περαιτέρω εξέλιξη του λογισμικού του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ $33.000 μπαίνει μέσα η Rivian για κάθε μοντέλο που πουλάει

Έχουν κατασκευαστεί 10.193 Ocean και από αυτά, τα 4.900 παραδόθηκαν σε αγοραστές σε 12 χώρες, αναφέρει το Autocar. Η φετινή παραγωγή υπολογίζεται ανάμεσα στα 20.000 και 22.000 αυτοκίνητα.  Φορώντας μπαταρίες 80 kWh, το αμερικανικό μοντέλο διαθέτει αυτονομία 480 km και πετυχαίνει επίδοση 2,9” για το 0-100 km/h. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube