Fisker Alaska, pick-up με επιτάχυνση σούπερκαρ

Fisker Alaska, pick-up με επιτάχυνση σούπερκαρ

Οι προδιαγραφές του Fisker Alaska είναι γνωστές. Σε αυτό το ηλεκτρικό pick-up, που αναμένεται το 2025, δεν λείπει το τσαγανό με το σπριντ των 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 4"!

Η αμερικανική φίρμα επέλεξε την «βολική και γρήγορη» επιλογή για το ηλεκτρικό pick-up της, το Fisker Αλάσκα που έχει ήδη ανακοινωθεί μεταξύ των νέων προϊόντων του καταλόγου.

Κατασκευασμένο με βάση το Fisker Ocean χρησιμοποιεί και τους κινητήρες του, δηλαδή ένα άθροισμα 290 ή 544 ίππων. Σε αυτήν την τελευταία διαμόρφωση, το Fisker Αλάσκα σταματά το χρονόμετρο στα 3,9" στο σπριντ των 0-60 mph ή των 0-96 km/h .

Εντυπωσιακός χρόνος για αγροτικό, ακόμα και ηλεκτρικό. Με την έκδοση των 290 ίππων, αρκούν σχεδόν 7,2 δευτερόλεπτα για την ίδια άσκηση. 

Στις ΗΠΑ, το Fisker Alaska θα κοστίζει περίπου $45.000 (περίπου €42.000 ), αλλά η τιμή στην Ευρώπη πιθανότατα θα είναι υψηλότερη

Fisker Alaska

Η βασική μπαταρία του Fisker Αλάσκα έχει ενεργειακή χωρητικότητα 75 kWh για μια διαφημιζόμενη αυτονομία 370 km. Η έκδοση Long Range διαθέτει μπαταρία 113 kWh με θεωρητική αυτονομία 547 km. Η αρχιτεκτονική των 400 V δε, θα πρέπει να επιτρέπει ισχύ φόρτισης 250 kW.

Το βασικό Fisker Αλάσκα, μήκους 5,3 μέτρων, διαθέτει καρότσα 1,37 μέτρα. Που είναι μικρή. Ωστόσο, ένα έξυπνο σύστημα επιτρέπει την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων της καμπίνας και την ανάσυρση του καθρέφτη της καμπίνας για να φτάσει σε μήκος φόρτωσης έως και 2,80 m. Μια σπονδυλωτή δυνατότητα που ονομάζεται «Houdini bed divider». 

Fisker Alaska

Η Fisker προσφέρει επίσης πρωτότυπα αξεσουάρ, όπως θήκη για καουμπόικο καπέλο, θήκη φακού και μεγάλη ποτηροθήκη ανάμεσα στα καθίσματα. 

Στις ΗΠΑ, το Fisker Alaska θα κοστίζει περίπου 45.000 δολάρια βάσης (περίπου 42.000 ευρώ), αλλά η τιμή στην Ευρώπη πιθανότατα θα είναι υψηλότερη. Οι παραδόσεις αναμένονται για το 2025.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube