Ferrari: Ποιος είναι ο νέος CEO Benedetto Vigna;

Ferrari: Ποιος είναι ο νέος CEO Benedetto Vigna;

O Benedetto Vigna επιλέχθηκε από τον John Elkann προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια τη Ferrari στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Η Ferrari ανακοίνωσε πριν από μερικές ώρες ότι ο Benedetto Vigna θα είναι ο νέος επικεφαλής της ή αλλιώς ο νέος Chief Executive Officer (CEO). Ο Vigna θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντα του την 1η Σεπτεμβρίου και αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της εταιρείας, John Elkann.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Benedetto Vigna στην οικογένεια της Ferrari. Η βαθιά γνώση του και η τεράστια εμπειρία του στις νέες τεχνολογίες θα οδηγήσουν την εταιρεία μας με ασφάλεια στη νέα συναρπαστική εποχή που ανατέλλει στην αυτοκίνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Elkann.

Από την πλευρά του ο νέος CEO της ιταλικής εταιρείας, δήλωσε πως είναι μεγάλη τιμή γι' αυτόν να υπηρετεί τη Ferrari. Ο 52 ετών Benedetto Vigna είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου της Πίζας και από το 1995 μέχρι σήμερα μέλος του ομίλου ST, από τον οποίο αποχωρεί ως πρόεδρος. Η STMicroelectronics είναι ένας ιταλο-γαλλικός κατασκευαστής ηλεκτρονικών και ημιαγωγών που εδρεύει στη Γενεύη. Πρόκειται για έναν ηγετικό όμιλο στον τομέα των τεχνολογικών συστημάτων με ετήσιους τζίρους που ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ!  

vigna

Ο Vigna και η ομάδα του υπήρξαν πρωτοπόροι σε πλήθος νέων τεχνολογιών τα τελευταία 20 χρόνια, μεταξύ των οποίων το διάσημο πλέον ηλεκτρονικό «γυροσκόπιο» που εφοδιάζει τα iPhone της Apple. Αυτό μάλιστα είναι κάτι που βρίσκει εφαρμογή και σε πολλά συστήματα ασφαλείας και στα σύγχρονα αυτοκίνητα. 

Αναγνωρισμένος ηγέτης και καινοτόμος της τεχνολογικής βιομηχανίας, ο Vigna, σχετίζεται με περισσότερες από 200 ευρεσιτεχνίες τεχνολογικών συστημάτων. Κρίνοντας λοιπόν από το background του Benedetto Vigna και φυσικά από όλα όσα έχουν «ακουστεί» το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της ιταλικής εταιρείας, η Ferrari ετοιμάζει το έδαφος για τη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα παρουσιαστούν τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της εποχής, σίγουρα όμως ο Vigna θα φροντίσει για την κορυφαία τεχνολογία της, όπως ακριβώς ταιριάζει στα μοντέλα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube