H Mercedes-AMG GT Black Series είναι το νέο Safety Car της Formula 1

H Mercedes-AMG GT Black Series είναι το νέο Safety Car της Formula 1

H Mercedes-AMG GT Blakc Series είναι το πιο γρήγορο και σκληροπυρηνικό Safety Car στην ιστορία της Formula 1.

H συνεργασία της Mercedes-Benz με την Formula 1 για την παροχή Safety Car ξεκίνησε το 1996. Από τότε, ΑΜG εκδόσεις των CLK, SLK, SL, SLS, C-Class και AMG GT έχουν γυρίσει στην πίστα μαζί με τα πιο γρήγορα μονοθέσια του κόσμου.

Τώρα, ο Γερμανός κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι το Safety Car του για τη νέα σεζόν της Formula 1 θα είναι η Mercedes-AMG GT Black Series, αντικαθιστώντας την AMG GT R. Παράλληλα, χρέη ιατρικού αυτοκινήτου θα εκτελεί η Mercedes-AMG GT 63 S 4ΜΑΤΙC+, αντικαθιστώντας με την σειρά της την C63 S Estate.

Τα δύο μοντέλα της Mercedes-Benz θα μοιραστούν τους αγώνες στο καλεντάρι του πρωταθλήματος με το δίδυμο της Aston Martin, δηλαδή την Vantage ως Safety Car και την DBX ως ιατρικό αυτοκίνητο.

Τα δύο μοντέλα της Mercedes-Benz είναι κόκκινα με λευκές επιγραφές. Αντί για την παραδοσιακή μπάρα στην οροφή με τα απαραίτητα φώτα, για καλύτερη αεροδυναμική το γερμανικό σούπερκαρ χρησιμοποιεί φώτα LED στο πάνω μέρος του παρμπρίζ και στο πίσω μέρος της αεροτομής. Στην τελευταία είναι τοποθετημένες κάμερες υψηλής ευκρίνειας που μπορούν να στείλουν εικόνα στην οθόνη του συνοδηγού, αλλά και να μεταφέρουν πλάνα στους δέκτες των τηλεθεατών.

Η AMG GT Black Series είναι εξοπλισμένη με το Track Package το οποίο περιλαμβάνει ζώνες τεσσάρων σημείων, πυροσβεστήρα και roll cage από τιτάνιο.

Mercedes-AMG GT Black Series

Οι μόνες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής είναι η αναβάθμιση σε ζώνη έξι σημείων, δύο τάμπλετ τοποθετημένα στην κεντρική κονσόλα και το ταμπλό, και οι απαραίτητοι διακόπτες για το σύστημα επικοινωνίας και τα φώτα. Όπως είναι φυσικό, η ανάρτηση έχει υποστεί τις απαραίτητες ρυθμίσεις από την AMG για τις πίστες του πρωταθλήματος.

Το γερμανικό σούπερκαρ είναι αναμφίβολα το πιο γρήγορο Safety Car στην ιστορία του πρωταθλήματος. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας twin-turbo V8 4,0 lt απόδοσης 730 PS  και 800 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε 3,2", τα 0-200 km/h έρχονται σε κάτω από 9" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+

Όσο για την GT 63 S 4ΜΑΤΙC+, ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι είναι το πιο γρήγορο και το πιο ισχυρό ιατρικό αυτοκίνητο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε ότι στην καρδιά της βρίσκεται ο twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 lt με ισχύ 641 PS και 900 Nm ροπής. Η δύναμη μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,2" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 km/h.

Η καμπίνα του, μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβαίνοντες σε αγωνιστικά μπάκετ. Επίσης, περιλαμβάνει ειδικά γάντια, απινιδωτή, συσκευή αναπνοής, ειδικό κόφτη και πυροσβεστήρες.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η νέα σεζόν της Formula 1 ξεκινά στις 18 Μαρτίου με το Grand Prix του Μπαχρέιν. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube