Επίσημο: Mercedes-AMG GT Black Series [video]

Επίσημο: Mercedes-AMG GT Black Series [video]

Η κορυφαία έκδοση της Mercedes-AMG GT με 730 PS και πιστάδικο χαρακτήρα.

Η Mercedes-AMG παρουσίασε τη νέα ναυαρχίδα των μοντέλων από το Affalterbach - την GT Black Series - η οποία φορά τον ισχυρότερο V8 της εταιρείας με απόδοση 730 PS!

Η σειρά Black Series ξεκίνησε το 2006 και αφορά μοντέλα με ακραίο χαρακτήρα, στήσιμο πίστας, επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο και αυξημένη ισχύ ενσωματώνοντας τεχνολογία από τους αγώνες σε ένα όχημα νόμιμο για χρήση στο δρόμο, με την Mercedes-AMG GT Black Series να μένει πιστή σε αυτό τον κανόνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Shmee150 κλέβει την Mercedes-AMG GT Black Series [video]

Κάτω από το καπό βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του biturbo κινητήρα V8 4,0 λίτρων (M178 LS2) με flat plane στροφαλοφόρο (αντί για cross plane), διαφορετική σειρά ανάφλεξης (1-8-2-7-4-5-3-6) εμπνευσμένη από τους αγώνες, μεγαλύτερα turbo και ξηρό καρτέρ. Η απόδοση φτάνει τους 730 PS στις 6.700-6.900 rpm και τα 800 Nm στις 2.000-6.000 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλόυ συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 7G που βρίσκεται στον πίσω άξονα για καλύτερη κατανομή βάρους, έχει δεχθεί τις απαραίτητες επεμβάσεις για να αντέχει την αυξημένη ροπή και συνδυάζεται με ελαφρύτερα εξαρτήματα της μετάδοσης κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Ως αποτέλεσμα, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 3,2", τα 0-200 km/h έρχονται σε κάτω από 9" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h.

Η ανάρτηση τύπου coil-over με ενεργά αμορτισέρ AMG RIDE CONTROL έχει ρυθμιζόμενα καμπέρ στον εμπρός και πίσω άξονα και ρυθμιζόμενες αντιστρεπτικές. Παράλληλα έχουν γίνει επεμβάσεις και στο πλαίσιο για αύξηση της ακαμψίας. Τέλος, τα φρένα της AMG με κεραμικούς δίσκους και μαύρες δαγκάνες είναι ανθεκτικά στη σκληρή χρήση καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες θα επισκέπτονται συχνά την αγαπημένη τους πίστα. 

Mercedes-AMG GT Black Series

Και αφού καλύψαμε τα βασικά για τα μηχανικά μέρη, ας δούμε και την εξωτερική σχεδίαση η οποία έχει αλλάξει δραματικά χάρη στο πλήρες αεροδυναμικό πακέτο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την έκδοση Black Series με αρκετά μέρη από ανθρακονήματα (καπό, οροφή, κάλυμμα του χώρου αποσκευών και όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα). Ενδεικτικό είναι πως χάρη στα αεροδυναμικά βοηθήματα, η Black Series παράγει έως και 400 kg κάθετης δύναμης στα 250 km/h!

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η σημαντικά μεγαλύτερη γρίλια panamericana που είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένη από τα αγωνιστικά μοντέλα προδιαγραφών GT3. Το ανθρακονημάτινο σπλίτερ είναι ρυθμιζόμενο για χρήση σε πίστα (θέσεις Street και Race), ο προφυλακτήρας έχει τα παραδοσιακά πλευρικά πτερύγια ενώ το μακρύ καπό από ανθρακονήματα είναι γεμμάτο από εσοχές όπως και τα φουσκωμένα εμπρός φτερά, συμβάλλοντας στην παραγωγή κάθετης δύναμης.

Στο προφίλ ξεχωρίζουν οι μαύρες σφυρύλατες ζάντες με 10 ακτίνες, οι προεκτάσεις των μαρσπιέ με ενσωματωμένα πτερύγια και η χαρακτηριστική εσοχή πίσω από τους εμπρός τροχούς.

Πίσω, το μάτι πέφτει κατευθείαν στην ανθρακονημάτινη αεροτομή με τρεις οροφόυς και ρυθμιζόμενα πτερύγια σε γωνία έως και 20ο. Τέλος, η ανθρακονημάτινη προέκταση του πίσω προφυλακτήρα φιλοξενεί τον μεγαλύτερο διόροφο διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο.

Mercedes-AMG GT Black Series

Στο εσωτερικό βρίσκουμε αγωνιστικά καθίσματα από ανθρακονήματα, μαύρες επενδύσεις από nappa leather/dinamica microfibre και πορτοκαλί ραφές σε ταμπλό, κεντρική κονσόλα και καθίσματα, λεπτομέρειες από matt black carbon-fibre, σπορ τιμόνι AMG Performance και ελαφρύτερα πανελ στις πόρτες. Παρά τον πιστάδικο χαρακτήρα της κατασκευής, διατηρείται η οθόνη για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Προαιρετικά διατίθενται και ζώνες 4 σημείων, πυροσβεστήρας, ρολ κειτζ από τιτάνιο (AMG Track Package).

Η εμπορική διάθεση της Mercedes-AMG GT Black Series θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021, ενώ δε γνωρίζουμε ακόμα την τιμή της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube