Ferrari και Leclerc ανανέωσαν τη συνεργασία τους

Ferrari και Leclerc ανανέωσαν τη συνεργασία τους

Αυτό που γνωρίζαμε εδώ και καιρό πήρε και επίσημη μορφή, με την Ferrari να «δένει» με νέα, πολυετή συμφωνία τον Charles Leclerc.

Charles Leclerc

Scuderia Ferrari και Charles Leclerc θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί και μετά το 2024, καθώς οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για νέο, πολυετές συμβόλαιο.

Η διάρκεια της συμφωνίας δεν έχει γίνει ακόμα επίσημα γνωστή, με τις πρώτες πληροφορίες όμως να θέλουν τον Leclerc στην ιταλική ομάδα μέχρι το 2026 και προοπτική ανανέωσης μέχρι το 2029. Σύμφωνα με την la Gazzeta dello Sport, ο Μονεγάσκος οδηγός θα αμείβεται με 50 εκατομμύρια ετησίως! Θυμίζουμε πως ο ταλαντούχος οδηγός πραγματοποίησε στο ντεμπούτο του με τα χρώματα του Maranello το 2019.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του (είναι 26 ετών) έχει καταφέρει να γράψει το όνομά του δίπλα σε ορισμένα σημαντικά ρεκόρ στην Ιστορία των Ιταλών. Ενδεικτικά μοιράζεται μαζί με τον Niki Lauda τη δεύτερη θέση της λίστας σχετικά με την περισσότερες pole position με τα χρώματα της Ferrari, με 23 εκκινήσεις από την πρώτη θέση, πίσω μόνο από το τοτέμ της Scuderia, τον Michael Schumacher που μετρά 58.

Scuderia Ferrari και Charles Leclerc ανανέωσαν τη συνεργασία υπογράφοντας νέα πολυετή συμφωνία με πολλά μηδενικά

Charles Leclerc

Ο Μονεγάσκος, προχώρησε σε δηλώσεις, μην μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γνωρίζω ότι θα φοράω την αγωνιστική στολή της Scuderia Ferrari για αρκετές ακόμη επόμενες σεζόν. Το να αγωνιστώ για αυτήν την ομάδα ήταν το όνειρό μου από τότε που ήμουν τριών ετών: συνήθιζα να παρακολουθώ το Grand Prix του Μονακό από το παράθυρο ενός διαμερίσματος ενός φίλου στη Ste. Devote.

Αυτή η ομάδα είναι η δεύτερη οικογένειά μου από τότε που μπήκα στην Ακαδημία Οδηγών της το 2016 και έχουμε πετύχει πολλά μαζί, παλεύοντας σκληρά τα τελευταία πέντε χρόνια. Ωστόσο, πιστεύω ότι τα καλύτερα έρχονται και ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η σεζόν, να σημειώσω περαιτέρω πρόοδο και να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε αγώνα.

Scuderia Ferrari Charles Leclerc

Το όνειρό μου παραμένει να κερδίσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τη Ferrari και είμαι σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια, θα απολαύσουμε υπέροχες στιγμές μαζί και θα κάνουμε τους θαυμαστές μας χαρούμενους».

Από πλευράς Ferrari, ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Scuderia, Frédéric Vasseur δήλωσε με τη σειρά του: «Ο δεσμός του Charles με τη Scuderia ξεπερνάει αυτόν ενός οδηγού και μιας ομάδας, καθώς είναι μέλος της οικογένειας της Ferrari εδώ και οκτώ χρόνια, από την εποχή που φορούσε για πρώτη φορά το έμβλημα της Ferrari στην αγωνιστική του στολή».

 Frédéric Vasseur

Μένει πλέον να δούμε ποιος θα είναι εκείνος που θα πλαισιώσει τον Leclerc. Η Ferrari βρίσκεται σε συζητήσεις με την πλευρά του Carlos Sainz jr, βολιδοσκοπώντας παράλληλα την αγορά.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube