To νέο, απίστευτο ρεκόρ της Ferrari F40

To νέο, απίστευτο ρεκόρ της Ferrari F40

Tο περασμένο Σαββατοκύριακο, σε δημοπρασία της Mecum, μια Ferrari F40 του 1993 πουλήθηκε έναντι 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων σε μόλις ένα λεπτό!

Στο πλούσιο παλμαρέ των επιτυχιών της Ferrari F40, ενός από τα εμβληματικότερα σούπερκαρ όλων των εποχών έρχεται να προστεθεί και η πώλησή της σε πρόσφατη δημοπρασία σε μόλις ένα λεπτό.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στην όλη ιστορία είναι επίσης το γεγονός πως μέσα στα πρώτα 2 δευτερόλεπτα, από τα 150.000 δολάρια, οι προσφορές ανέβηκαν στο 1 εκατομμύριο δολάριο, ενώ στα 7 δευτερόλεπτα είχαν αγγίξει τα δύο εκατομμύρια! Και συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, μέχρι να φτάσουν στα 3,1 εκατομμύρια, τιμή με την οποία ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

H τιμή της συγκεκριμένης Ferrari F40 έφτασε το έναν εκατομμύριο δολάρια σε δύο δευτερόλπετα, ανέβηκε στα δύο μόλις εφτά, με την μπίλια τελικά να κάθεται στα 3,1 εκατομμύρια δολάρια 

Ferrari F40

Η Ferrari F40 πήρε το όνομά της λόγω της 40ης επετείου της ιταλικής φίρμας. Κυκλοφόρησε έναν χρόνο πριν από το θάνατο του ιδρυτή της Enzo Ferrari, ο οποίος στην επίσημη παρουσίασή της δήλωσε πως είχε ζητήσει από τους μηχανικούς του να κατασκευάσουν το καλύτερο αυτοκίνητο του πλανήτη.

Πνοή στο μοτέρ δίνει ο ένας διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας 2,9 lt με ισχύ 485 ίππους και 580 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός κιβωτίου πέντε σχέσεων.  Στα των επιδόσεων τώρα, τα πρώτα 100 km/h ολοκληρώνονται σε μόλις  3,1” , ενώ η τελική ταχύτητα ακουμπά τα 324 km/h.

Ferrari F40

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που πουλήθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα, ήταν ένα από τα 22 αντίτυπα, τα οποία είχαν παραχθεί το 1992. Με τον χιλιομετρητή της σταματημένο στα 14.000 km και το αυτοκίνητο σε εξαιρετική κατάσταση το ενδιαφέρον των (πολύ) πλούσιων αγοραστών ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλο.

 

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube