Ο Sainz πιάνει τους ληστές, αλλά όχι τον Verstappen!

Ο Sainz πιάνει τους ληστές, αλλά όχι τον Verstappen!

Για πολύ καιρό θα θυμάται τον αγώνα της Monza o Carlos Sainz. Όχι για την καλή του εμφάνιση, αλλά κυρίως για την καταδίωξη των επίδοξων ληστών που του άρπαξαν το ρολόι! Ένα Richard Mille των €293.000.

Carlos Sainz

Στον εντός έδρας αγώνα της Scuderia, στη θρυλική πίστα της Monza, ο Carlos Sainz κράτησε σχετικά ψηλά το λάβαρο της Ferrari, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Λέμε σχετικά, διότι μια ομάδα όπως η Ferrari στοχεύει πάντα στην κορυφή. Ξεκινώντας από την πρώτη θέση, άντεξε τις επί δεκατέσσερις γύρους μανιασμένες επιθέσεις του Max Verstappen, επιδεικνύοντας μεγάλη ωριμότητα.

Ένα μπλόκαρισμά των τροχών του όμως στο τέλος της μεγάλης ευθείας , έδωσε τη δυνατότητα στον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή να κολλήσει πίσω του και να τον προσπεράσει στην Roggia.

Η μεστή οδήγηση του Ισπανού συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στη μάχη του με τον ομόσταβλο, Charles Leclerc. Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία όμως είναι το γεγονός ότι λίγο ύστερα από το τέλος του αγώνα, κάποιοι επιχείρησαν να κλέψουν το ρολόι του, μάρκας Richard Mille. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ο Sainz τους κυνήγησε και το πήρε πίσω.

Carlos Sainz

Το δυσάρεστο περιστατικό μάλιστα επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Sainz, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε ήδη, χθες ζήσαμε ένα ατυχές περιστατικό στο Μιλάνο. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι καλά και αυτό θα παραμείνει ως μια κακή ανάμνηση».

Η ιταλική Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι το αστέρι της Formula 1έπεσε θύμα επίθεσης έξω από το ξενοδοχείο Armani στο Μιλάνο, γύρω στις 20:30. Ο Sainz, ο μάνατζέρ του και ένα μέλος του επιτελείου του κυνήγησαν τους ληστές. Τους βοήθησαν περαστικοί που επενέβησαν και το ρολόι βρέθηκε. Όσο για τους δύο δράστες, βρίσκονται ήδη υπό κράτηση.

Κάπως έτσι, ο Sainz έγινε ο τρίτος πιλότος της Formula 1 που έπεσε θύμα ληστείας. Τον Απρίλιο του 2022, ο έτερος οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc, δέχθηκε πρόθυμα να βγάλει σέλφι με δύο υποτιθέμενους θαυμαστές του, οι οποίοι του απέσπασαν το ρολόι Richard Mille, που σύμφωνα με τις φήμες κόστιζε 300.000 ευρώ.

Σε εκείνη την περίπτωση, ο Μονεγάσκος οδηγός χρησιμοποίησε τη Ferrari 488 Pista για να κυνηγήσει -άκαρπα- τους δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν όμως τέσσερις μήνες αργότερα .

Carlos Sainz

Τέλος, και ο Lando Norris βίωσε αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία, στο πάρκινγκ του Γουέμπλεϊ, ύστερα από το φινάλε του τελικού του Euro 2020, με στόχο πάλι ένα Richard Mille που φορούσε.

Καλό θα ήταν οι πιλότοι της Formula 1 να ασφαλίσουν τους καρπούς τους, μιας τα Richard Mille έχουν αρκετή πέραση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube