Η 812 Competizione του Charles Leclerc είναι η ομορφότερη Ferrari

Η 812 Competizione του Charles Leclerc είναι η ομορφότερη Ferrari

Είναι η μοναδική 812 Competizione του Charles Leclerc το πιο όμορφο μοντέλο που κατασκευάζει σήμερα η Ferrari;

812 Competizione

H Ferrari κατασκεύασε πρόσφατα μια μοναδική 812 Competizione για τον Μονεγάσκο πιλότο κι είναι απλώς πανέμορφη. Σαφώς πιο ντελικάτη από την αντίστοιχη Ferrari του Carlos Sainz Jr, τουλάχιστον όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι.

Ο Leclerc εθεάθη να μπαίνει στη νέα του Ferrari 812 Competizione Aperta πριν από λίγες μέρες στο Μονακό και το χρώμα της δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία άλλη 812 που βγήκε από τις πύλες του Maranello. Κάτι που απογειώνει περαιτέρω την αξία του αυτοκινήτου.

Τι προτιμάτε; Την αγριάδα της 812 του Sainz Jr ή τη φινέτσα της Aperta του Leclerc; Όποια και να επιλέξετε, αμφότερες έχουν 830 ατμοσφαιρικά PS

Το φινίρισμα ονομάζεται Bianco Ondo Marina Opaco κι είναι λευκό ματ με γαλάζια απόχρωση. Ο τρόπος που αναμειγνύονται τα δύο χρώματα και συνδυάζονται με κάθε πάνελ από ανθρακονήματα είναι εκπληκτικός.

812 Competizione

Ο Leclerc επέλεξε ένα πολυάκτινο σετ μαύρων ζαντών και βέβαια, το σήμα της Scuderia είναι κίτρινο και κάνει όμορφη αντίθεση. Λίγο πιο χαμηλά διακρίνουμε τον αριθμό 16, αυτόν που φέρει και το ιταλικό μονοθέσιο με το οποίο αγωνίζεται στα Grand Prix. Έτσι ώστε να μην μπερδευτεί κανείς και δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει το ονειρικό σούπερκαρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι Ferrari 812 Competizione και 812 Competizione A φορούν τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό V12 που έχει βγει από το Maranello

Πάντως, ο Leclerc είχε ξαναδεί και λιμπίστηκε το Bianco Ondo Marina σε μία Monza SP1. Οι 812 Competizione και Competizione A προσφέρονται σε συνολικά 26 χρωματισμούς, όλους με ευφάνταστα ονόματα: Tour de France Blue, Grigio Silverstone, Nero Daytona, Giallo Modena, Rosso Mugello...

812 Competizione

Εν τω μεταξύ, η Ferrari του Carlos Sainz Jr, η οποία είναι επίσης 812 Competizione αλλά όχι Aperta, δηλαδή ξεσκέπαστη, είναι βαμμένη σε μια κοινότυπη γκρι ματ απόχρωση, που την κάνει να μοιάζει με «ένα ακόμα» ακριβό μοντέλο. Μοιάζει πάρα πολύ με το Grigio Titanio, το οποίο είναι ένα «κανονικό» χρώμα που προσφέρει η Ferrari.

Και τα δύο μοντέλα πάντως προσφέρουν αντίστοιχες συγκινήσεις στον δρόμο. Αμφότερα φορούν τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 lt, που αποδίδει 830 PS στις 9.500 rpm. 

812 Competizione

Η 812 Competizione είναι άμεσος διάδοχος της F12tdf και της 599 GTO κι η Ferrari θα κατασκευάσει μόνο 999 μονάδες της κλειστής 812 και 599 μονάδες της Aperta. Όχι και πολύ περισσότερες από τη Monza SP, η οποία θα περιοριστεί στα 500 κομμάτια.

Οι δύο πιλότοι θα μοιραστούν και το νέο μονοθέσιο SF-24, το οποίο θα παρουσιαστεί στις 13 Φεβρουαρίου.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι αρκετά γρήγορο ώστε τόσο ο Leclerc, όσο κι ο Sainz να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τη Red Bull και να κάνουν το πρωτάθλημα F1 του 2024 πιο ενδιαφέρον.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube