Η Hyundai ετοιμάζει Kona N

Η Hyundai ετοιμάζει Kona N

Με την αγορά να διαμορφώνεται κατά πλειονότητα από κάθε είδους SUV, το ενδιαφέρον των κατασκευαστών για την σπορ κατηγορία τους κορυφώνεται.

Ο επικεφαλής του σπορ βραχίονα της Hyundai, Albert Biermann, ανακοίνωσε ότι αυτός και η ομάδα του ξεκίνησαν να εργάζονται πάνω σε ένα «μουλάρι» Kona N, με ισχύ γύρω από τα 250 άλογα. 

Και δεν απομένει παρά να δοθεί το πράσινο φως των ιθυνόντων και του τμήματος μάρκετινγκ για να λανσαριστεί το σπορ Kona πριν από το τέλος της δεκαετίας.

To να μην προχωρούσε η Hyundai σε ένα σπορ Kona θα ήταν το περίεργο, καθώς οι μαζικοί κατασκευαστές δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σπορ SUV. To VW Group ήδη εξελίσσει την έκδοση R των T-Roc και Tiguan, ενώ το Ateca ήδη πέρασε από την προκρούστεια κλίνη της Cupra. Έτσι λοιπόν σε συνέχεια του i30N, η ομάδα του Biermann, όπως δήλωσε ο ίδιος, εργάζεται πάνω σε ένα Kona N, με το μοτέρ του πρώτου, αλλά στη στάνταρ εκδοχή του δίλιτρου μοτέρ, αυτή με τα 250 άλογα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hyundai Ν Performance: AWD και σασμάν paddles shift στα σκαριά

Το αυτοκίνητο δεν έχει ακόμη πάρει το πράσινο φως από τη διοίκηση, και μην ξεχνάμε ότι οι κατασκευαστές μερικές φορές δουλεύουν πάνω σε πρωτότυπα που ποτέ δεν θα δουν το φως της ημέρας. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με την άφιξη ενός Kona N, το οποίο ακόμη ανακοινώνεται για τα τέλη της δεκαετίας από τους συναδέλφους μας στο Autocar.

Η εξέλιξη του Kona N δεν αποτελεί έκπληξη, όπως είπαμε, αφού η Hyundai έχει ήδη προγραμματίσει ένα i30N Fastback, ενώ η αμερικανική αγορά φιλοξενεί σήμερα το Veloster N. Να θυμίσουμε δε, ότι ο Albert Biermann έχει ήδη επιβεβαιώσει πως, εκτός από τα «καθαρόαιμα» μοντέλα του N Division, θα υπάρξει και μια σειρά εξοπλισμού N Line. Κατά το ίδιο πρότυπο που βρίσκουμε αντίστοιχη γκάμα στην BMW με τις M Sport και στην Audi με τα S line ή ακόμα καλύτερα στη μαζικότερη Ford με τη σειρά ST-Line και την την αδελφή Kia με την GT-Line. Με άλλα λόγια, τα στάνταρ μοντέλα του καταλόγου, όπως για παράδειγμα το i30, με το look αλλά όχι τα άλογα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube