Σπορ έκδοση Ν και για το νέο Hyundai Veloster

Σπορ έκδοση Ν και για το νέο Hyundai Veloster

Το νέο Hyundai Veloster, το οποίο θα αποκαλυφθεί επίσημα τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα γίνει το δεύτερο μοντέλο της φίρμας με έκδοση N στην γκάμα του.

Η γκάμα σπορ μοντέλων N Performance της Hyundai διευρύνεται, και το επόμενο μέλος της που θα δει τα φώτα της δημοσιότητας φαίνεται ότι θα είναι το νέο Veloster N.

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε ότι η νέα γενιά του Hyundai Veloster πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες εβδομάδες από σήμερα, στα μέσα Ιανουαρίου. Το νέο μοντέλο θα διατηρεί την ιδιαίτερη, ασύμμετρη διαμόρφωση του απερχόμενου, με μόνο μία πόρτα από την πλευρά του οδηγού αλλά δύο στην απέναντι, με την πίσω να ανοίγει με αντίθετη φορά (suicide door).

Οι κινητήρες της συμβατικής γκάμας του θα είναι οι υπερτροφοδοτούμενοι 1.4 και 1.6 του κορεατικού ομίλου, με ισχύ πάνω από 140 και 200 PS, αντίστοιχα. Θα συνδυάζονται με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο 7άρι διπλού συμπλέκτη. Χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα με το νέο Hyundai i30, το Veloster επωφελείται μεταξύ άλλων από μια πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, στη θέση του ημιάκαμπτου άξονα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Hyundai i30N

Η Hyundai δεν φαίνεται να έχει ανακοινώσει επίσημα ότι θα προκύψει και έκδοση Veloster Ν. Όμως σύμφωνα με το αυστραλιανό Drive, αυτή η πληροφορία δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο του preview του Veloster, στην πίστα Inje Speedway της Ν. Κορέας. Η χρήση του ίδιου, δίλιτρου κινητήρα με το i30 N πρέπει να θεωρείται δεδομένη, και μένει να δούμε αν θα αποδίδει και σε αυτή την περίπτωση έως 275 PS.

Φανταζόμαστε ότι στην επίσημη παρουσίαση του νέου Hyundai Veloster στις 13 Ιανουαρίου, στην έκθεση ΝΑΙΑS 2018 στο Ντιτρόιτ, οι ερωτήσεις για περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την έκδοση Ν θα πέφτουν βροχή.

[Πηγή: drive.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube