Η BYD ετοιμάζει απόβαση στην Ευρώπη

Η BYD ετοιμάζει απόβαση στην Ευρώπη

Ο κύβος ερρίφθη για την BYD, με τον κινεζικό κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας να είναι έτοιμος για το πρώτο ευρωπαϊκό του εργοστάσιο.

BYD Europe

Το πρώτο εργοστάσιο της BYD στην Ευρώπη είναι έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά, όπως αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τις αποφάσεις της μάρκας, η BYD είναι έτοιμη να κατασκευάσει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στην Ουγγαρία.

Τα σενάρια αυτά πυροδοτήθηκαν από την επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της BYD, Γουάνγκ Τσουανφού.

Προς ώρας δεν επιβεβαιώνονται επίσημα τα σενάρια που θέλουν το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της BYD να κατασκευάζεται στην Ουγγαρία

BYD models

H αυτοκινητοβιομηχανία πάντως, δεν επιβεβαιώνει επίσημα τα σενάρια αυτά, δηλώνοντας πως ακόμα αναζητά την κατάλληλη τοποθεσία, με τις όποιες ανακοινώσεις να έρχονται στο τέλος του έτους. Την ίδια τακτική ακολουθεί και η ουγγρική κυβέρνηση.
Η BYD πάντως θα τηρήσει κανονικά τα αναπτυξιακά σχέδια της Ευρώπης παρά την έρευνα της ΕΕ για τις επιδοτήσεις, που ίσως να επιφέρουν επιπλέον δασμούς στα κινέζικα EV που εισάγονται από την Κίνα.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD, Στέλλα Λι, δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ευρώπη και πως εκτελεί μελέτες σκοπιμότητας, όπως αναφέρει το Reuters.

Στο μεταξύ, οι ευρωπαϊκές αγορές της BYD περιλαμβάνουν τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και τις σκανδιναβικές χώρες. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ουγγαρία, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2016.

Οι Κινέζοι πάντως δεν θα είναι οι μόνοι που θα έχουν εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Ήδη η Mercedes-Benz, η Audi και η Suzuki διαθέτουν τις δικές τους μονάδες στην χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Ας μην λησμονούμε και το γεγονός ότι το νέο εργοστάσιο της BMW στην Ουγγαρία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων Neue Klasse το 2025.

BYD Tang

Η BYD πέτυχε για έναν ακόμη μήνα ρεκόρ πωλήσεων στα αμιγώς ηλεκτρικά και στα plug-in hybrid αυτοκίνητα. Αυτή η επίδοσή της, τον Οκτώβριο 2023 την φέρνει πιο κοντά στο στόχο της που είναι να ξεπεράσει την Tesla για πρώτη φορά σε τριμηνιαίες πωλήσεις EV.

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 301.095 πλήρως ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Οι πωλήσεις της BYD αυξήθηκαν 4,9% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, εν μέσω μιας εκτεταμένης επιβράδυνσης της αύξησης των πωλήσεων στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube