Κλοπή, ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν περισσότερο και ποια λιγότερο

Κλοπή, ποια αυτοκίνητα κινδυνεύουν περισσότερο και ποια λιγότερο

Αν αγοράσετε αυτό το μοντέλο, θα έχετε 2.000+ φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να σας το κλέψουν σε σχέση με το ασφαλέστερο της αγοράς.

κλοπή

Κλοπή, ο χειρότερος εφιάλτης για κάθε λάτρη της  αυτοκίνησης ή απλό οδηγό που θέλει να μετακινείται χωρίς να κινδυνεύει η περιουσία του. Τα αυτοκίνητά μας είναι εν δυνάμει σε κίνδυνο καθημερινά, αλλά δεν κλέβονται όλα με την ίδια ευκολία. 

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσιοποίηση των πορισμάτων του Highway Loss Data Institute (HLDI) που εξετάζει κλοπές σε επιβατικά αυτοκίνητα, pick-up, SUV και βαν μοντέλων 2020 έως 2022, τα Tesla Model 3 και Model Y είναι τα λιγότερο κλεμμένα οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Θες να μην πονοκεφαλιάζεις για την κλοπή του αυτοκινήτου σου; Τα μοντέλα της Tesla είναι τα ασφαλέστερα.

Τα δεδομένα έχουν συλλεχθεί από σχεδόν 40 ασφαλιστικές εταιρείες στην αχανή χώρα και τα οχήματα αξιολογούνται συγκριτικά, με βάση πόσα αυτοκίνητα είναι ασφαλισμένα σε σχέση με τον αριθμό των δηλώσεων κλοπής που υποβλήθηκαν.

κλοπή

Έχοντας αυτό υπόψη, το τετρακίνητο Tesla Model 3 2020-2022 έχει δείκτη συχνότητας 3, ίδια με το επίσης τετρακίνητο Model Y. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο ασφαλές μοντέλο πίσω τους έχει τη διπλάσια πιθανότητα να πέσει θύμα κλοπής (Volvo XC90, βαθμολογία 6), ενώ στην πέμπτη κι έβδομη ασφαλέστερη θέση βρίσκονται επίσης Tesla (το SUV Model X και το πισωκίνητο Model 3 αντίστοιχα). Το Tesla Model S κλείνει τη λίστα με τα 20 λιγότερο κλεμμένα οχήματα στις ΗΠΑ με συχνότητα 15.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγός Tesla Model 3 επιζεί από 100 σφαίρες της Χαμάς

Αυτά τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με εκείνα της περσινής έκθεσης που ανέλυσε την κλοπή για μοντέλα 2019-2021, όπου το Model 3 και το Model Y ήταν και πάλι στις δύο πρώτες θέσεις.

κλοπή

Όσο αριστεύει η Tesla, τόσο χωλαίνει η Dodge. Τρία μοντέλα της βρίσκονται στις τέσσερις πρώτες θέσεις, με χειρότερο όλων το muscle car Dodge Charger SRT Hellcat και δείκτη συχνότητας RCF 6.128! Δύο μοντέλα της Land Rover, δύο της Kia, ένα Honda, μία BMW κι ένα Infiniti συμπληρώνουν τη δεκάδα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ O νέος τρόπος κλοπής αυτοκινήτων που κάνει θραύση στις Η.Π.Α. και κοστίζει μόλις 30 δολάρια

Μας κάνει εντύπωση η διπλή παρουσία της Land Rover με δύο Range Rover στη λίστα της ντροπής, τη στιγμή που το Defender παρελαύνει στη λίστα των ασφαλέστερων. Επίσης, άξια αναφοράς η τριπλή παρουσία μοντέλων της Kia στη λίστα των αυτοκινήτων που είχαν τις υψηλότερες συχνότητες αξίωσης κλοπής. Αυτό οφείλεται και στην παραφροσύνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που καλούσε τα λεγόμενα «Kia Boys» να κλέψουν Hyundai και Kia στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών νωρίτερα μες στη χρονιά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube