Ένα Dodge Challenger Hellcat κάνει burn-out με τροχούς από κάρο! [video]

Ένα Dodge Challenger Hellcat κάνει burn-out με τροχούς από κάρο! [video]

To muscle car δυσκολεύεται να περάσει τη δύναμη του στο δρόμο μέσα από τόσο λεπτά ελαστικά.

Ο YouTuber WhistlinDiesel μας έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο παρελθόν με τις ακραίες μετατροπές που κάνει σε δικά του pick-up και τις δοκιμασίες στις οποίες τα υποβάλλει, όμως αυτή τη φορά διάξελε κάτι πολύ διαφορετικό για το τελευταίο του βίντεο - ένα Dogde Challenger SRT Hellcat με τροχούς από κάρο!

Η έκδοση Hellcat του Dodge Challenger φορά supercharged V8 κινητήρα 6,2 λίτρων που αποδίδει 717 PS και 881 Nm σε εργοστασιακή μορφή, που επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,6" και τελική ταχύτητα 314 km/h. 

Για να περάσει όλη αυτή η δύναμη στο δρόμο από τους πίσω τροχούς, το Hellcat φορά πίσω ελαστικά 255/45 R20, οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα με τις λεπτές ρόδες από κάρο. Λόγω διαμέτρου, οι τροχοί χρειάστηκαν αποστάτες καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να χωρέσουν στους θόλους του muscle car.

Η βόλτα του WhistlinDiesel ξεκίνησε χωρίς απρόοπτα στην πόλη (εκτός από τα αναμενόμενα γλιστρίματα και την επικίνδυνα μεγάλη απόσταση φρεναρίσματος) όπου το αυτοκίνητο συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα των περαστικών. Στη συνέχεια και αφού απέκτησε αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι, ο YouTuber άρχισε τα δικά του δοκιμάζοντας να κάνει burnout σε επαρχειακό δρόμο. Με πλάτος ελαστικού που θυμίζει ποδήλατο, το Hellcat δεν δυσκολεύτηκε να λιώσει εντελώς τις λεπτές λωρίδες από λάστιχο.

Με τον οδηγό να μην σηκώνει το πόδι του από το γκάζι, οι μεταλλικοί τροχοί άρχισαν να σκάβουν βαθιές τρύπες στην άσφαλτο και στο χώμα που βρισκόταν από κάτω, με αποτέλεσμα να χρειαστεί περονοφόρο για να ξεκολλήσει το Challenger από το σημείο! Σας αφήνουμε να δείτε το βίντεο για περισσότερα, αν και το συμπέρασμα το γνωρίζετε ήδη: "Do not try this at home".

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube