O νέος τρόπος κλοπής αυτοκινήτων που κάνει θραύση στις Η.Π.Α.

O νέος τρόπος κλοπής αυτοκινήτων που κάνει θραύση στις Η.Π.Α.

Με μια απλή συσκευή που κοστίζει μόλις 30 δολάρια, συμμορίες στις Η.Π.Α παρακολουθούν 24/7 τον στόχο τους και μόλις βρουν την κατάλληλη ευκαιρία, χτυπούν!

Με μια συσκευή που πωλείται κατά χιλιάδες στο εμπόριο, τα AirTags της Apple, οι συμμορίες κλοπής πολυτελών αυτοκινήτων στις Η.Π.Α, κάνουν πάρτι!

Τα AirTags είναι ουσιαστικά μια έξυπνη «ετικέτα», που μπορεί να τοποθετηθεί… παντού. Η Apple στόχευε βέβαια στο να κολλάει ο κάτοχος του τα AirTags στο μπρελόκ των κλειδιών του, στο πίσω μέρος του κινητού του, στην τσάντα του ή ακόμα και στο ποδήλατό του, προκειμένου εάν το χάσει να μπορεί να βρει γρήγορα και εύκολα. 

Όντας μάλιστα κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι πολύ ελαφριά και φέρουν πιστοποίηση IP67, που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά σε νερό και σκόνη.

AirTags

Έλα όμως που πολλές συμμορίες στις Η.Π.Α, εκμεταλλεύτηκαν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των AirTags για να κλέβουν με μεγαλύτερη «ασφάλεια» τα αυτοκίνητα που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους! 

Τοποθετώντας τα είτε πίσω από την πινακίδα του αυτοκινήτου είτε στους θόλους των τροχών, παρακολουθούσαν 24/7 τον στόχο τους, γνωρίζοντας την ακριβή του τοποθεσία και μόλις έκριναν ότι το πεδίο είναι ελεύθερο, χτυπούσαν! 

Τα AirTags λειτουργούν σε συνδυασμό με την εφαρμογή Find My στο iPhone. Όταν χάσεις κάτι ή στην περίπτωση των ληστών όταν θες να παρακολουθήσεις κάτι, κολλάς πάνω σε αυτό τα AirTags και βλέπεις στην οθόνη του κινητού το χάρτη (με ηχητικές ενημερώσεις και αναλυτικές οδηγίες) με την ακριβή τοποθεσία του αντικειμένου. 

AirTags

Η ασφαλιστική εταιρεία NFU Mutual έφερε το θέμα στη δημοσιότητα όταν ένα φορτίο με πολυτελή αυτοκίνητα (Range Rover, Porsche Cayenne κ.ά.) που είχε ασφαλισμένα και είχαν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους, έπεσε στα χέρια των λιμενικών αρχών λίγο πριν τα κοντέινερ… ταξιδέψουν για Αφρική.

Όπως αποδείχθηκε μάλιστα από την έρευνα, πολλά AirTags ήταν ακόμα «κολλημένα» πάνω στα κλεμμένα αυτοκίνητα αφού όπως διαπιστώθηκε, ο υποψήφιος αγοραστής επιθυμούσε να βλέπει σε real time πότε θα παραλάβει το εμπόρευμα του! Προφανώς, οι κλέφτες θα του είχαν αποστείλει νωρίτερα και το συνδεδεμένο με τα AirTags iPhone ώστε να έχει την επίβλεψη της πορείας του πολύτιμου φορτίου. Υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, όχι αστεία...  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube