O Elon Musk απαντά στο συνδικάτο UAW

O Elon Musk απαντά στο συνδικάτο UAW

Τη δική του απάντηση στα μέλη του συνδικάτου United Auto Workers (UAW), έδωσε το αφεντικό της Tesla, Elon Musk.

Elon Musk

O Elon Musk υποστήριξε πως αν η Ford, η General Motors και ο Όμιλος Stellantis (μέσω της Chrysler) ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του συνδικάτου UAW κινδυνεύουν άμεσα με χρεοκοπία.

Η UAW αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη μέση των άνευ προηγουμένου σύγκρουσης με τις τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ, ενώ προσπαθεί να υπογράψει νέα τετραετή συμβόλαια. Μια σειρά από αιτήματα προωθούνται από το UAW, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των αποδοχών κατά 40% και μιας εβδομαδιαίας εργασίας 32 ωρών, από τις 40 ώρες που είναι σήμερα. Εάν η Ford, η GΜ και ο Όμιλος Stellantis συμφωνήσουν, ο Musk προβλέπει ότι οι συνέπειες για τις μεγάλες αυτές αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι οδυνηρές.

O Elon Musk έχει εμποδίσει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων του να ενταχθούν σε κάποιο συνδικάτο

UAW

«Θέλουν αύξηση μισθών 40% και 32 ώρες εβδομαδιαία εργασίας», είπε στο Twitter. «Σίγουρος τρόπος να οδηγήσετε τη GM, τη Ford και την Chrysler να χρεοκοπήσει στη γρήγορη λωρίδα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, πριν από μερικές μέρες μετέφερε τη στήριξή του στους στα μέλη της UAW που απεργούν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το Michigan όπου και ταξίδεψε για να εκφράσει τη στήριξή του προς τους εργαζομένους υποστήριξε πως «οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες τα πηγαίνουν απίστευτα καλά. Αντίστοιχα καλά πρέπει να είναι και οι εργαζόμενοί τους».

Biden UAW

Οι τοποθετήσεις του Musk για τα συνδικάτα έχουν πάντα ενδιαφέρον. Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Tesla έχει καταπνίξει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων του να συνδικαλιστούν. Οι υπάλληλοι της Tesla είναι ίσως οι μοναδικοί σε ολόκληρη της Αμερική που δεν έχουν συνδικαλιστική εκπροσώπηση.

Νωρίτερα αυτό το έτος, περίπου 25 εργαζόμενοι στο Gigafactory της Tesla στο Buffalo της Νέας Υόρκης, που εργάζονται σε τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης ανακοίνωσαν ένα σχέδιο συνδικαλιστικής οργάνωσης με τη βοήθεια της Workers United.

Elon Musk

Την επομένη αυτής της ανακοίνωσης, η Tesla απέλυσε 30 υπαλλήλους από το εργοστάσιο, συμπεριλαμβανομένου τουλάχιστον ενός που ήταν μέρος των 25 ατόμων που πήραν τη συνδικαλιστική αυτή πρωτοβουλία.

Η Workers United υπέβαλε γρήγορα μια καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Tesla παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους, απολύοντας τους εργαζόμενους «σε αντίποινα για τη συνδικαλιστική δραστηριότητα και για να αποθαρρύνει τη δραστηριότητα των συνδικάτων».

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube