Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση της μπαταρίας σε ένα Tesla;

Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση της μπαταρίας σε ένα Tesla;

Ο κούκος αηδόνι στοίχισε η νυχτερινή έξοδος ενός ζευγαριού από τη Σκωτία, καθώς είναι αναγκασμένο να πληρώσει €20.000 για να αντικαταστήσει τη μπαταρία του Tesla Model Y.

Tesla Model Y

Δεν είναι ασυνήθιστο να βρέχει (πολύ) στη Σκωτία. Είναι όμως ασυνήθιστο η μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου (Tesla Model Y) να παραδίδει το πνεύμα της εξαιτίας αυτής της βροχής!

Ένα ζευγάρι από το Εδιμβούργο σοκαρίστηκε όταν έλαβε έναν λογαριασμό €20.000 (17.374 λιρών) για να αντικαταστήσει την μπαταρία του Tesla Model Y τους, αφού το αυτοκίνητό τους δεν άναβε μετά από έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες στη Σκωτία.

Οι ιδιοκτήτες μίλησαν για το περιστατικό στο Edinburgh Live, δηλώνοντας ότι έφυγαν από το σπίτι τους για να απολαύσουν το δείπνο στο Εδιμβούργο στις 7 Οκτωβρίου. Μέχρι αυτό το σημείο όλα καλά, μιας και έφτασαν στο εστιατόριο χωρίς πρόβλημα. Όταν όμως επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους, διαπίστωσαν με έκπληξη πως δεν έπαιρνε μπροστά.

Μέχρι στιγμής, η Tesla του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει πάρει θέση για το περιστατικό

Tesla Model Y

Το ζευγάρι μάλιστα ισχυρίζεται ότι χρειάστηκε να περιμένει για σχεδόν πέντε ώρες την οδική βοήθεια της Tesla για να ρυμουλκήσει το αυτοκίνητο σε μια αντιπροσωπεία της εταιρείας στο Εδιμβούργου. Εκεί, αφού έγινε ο απαραίτητος έλεγχος από τους μηχανικούς διαπιστώθηκε πως η μπαταρία είχε καταστραφεί, λόγω εισροής νερού, με την αντικατάστασή να αποτιμάται με το ποσό που αναφέρθηκε παραπάνω.

Οι μηχανικοί της Tesla υποστήριξαν ότι για να σημειωθεί ολοκληρωτική καταστροφή της μπαταρίας, πιθανότατα το ζευγάρι πέρασε από τεράστιες λακκούβες με νερό. Ωστόσο, αυτό το σενάριο διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τον οδηγό του Model Y.

Μετά από πολλές προσπάθειες, ο οδηγός μπόρεσε να έρθει σε επαφή με έναν αρμόδιο μάνατζερ της εταιρείας, για να λάβει την εξής απάντηση: «Η μπαταρία καταστράφηκε εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού που πέρασε, στην πρόσφατη καταιγίδα. Παρά το γεγονός ότι η ευθύνη δεν είναι δική σας, η Tesla δεν δύναται να καλύψει την εγγύηση για την αλλαγή της».

Tesla Model Y

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι έχει επικοινωνήσει με την Tesla στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη για ένα σχόλιο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, η απογοήτευση του ιδιοκτήτη είναι δεδομένη (και δικαιολογημένη). «Αν ήξερα ότι η εξυπηρέτηση πελατών θα ήταν τόσο κακή, δεν είμαι σίγουρος ότι θα είχα μπει στη διαδικασία να αγοράσω αυτό το αυτοκίνητο. Ξέρουν ότι βρισκόμαστε στη Σκωτία. Αυτός ο καιρός δεν είναι ασυνήθιστος».

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube