Tesla Model 3: Το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό στην Ευρώπη για το 2021

Tesla Model 3: Το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό στην Ευρώπη για το 2021

Όλα δείχνουν πως το Tesla Model 3 θα στεφθεί με ευκολία το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό στην Ευρώπη για το 2021.

Tesla Model 3

Όλα δείχνουν πως το Tesla Model 3 θα στεφθεί με ευκολία το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό στην Ευρώπη για το 2021.

Σύμφωνα με δεδομένα της Jato Dynamics, τους πρώτους έντεκα μήνες του 2021 έχουν πουληθεί συνολικά 112.687 Tesla Model 3 στην Ευρώπη. Αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε μια αύξηση πωλήσεων της τάξης του 85% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα το 2020.

Στην δεύτερη θέση και με σημαντική διαφορά πίσω από το αμερικάνικο σεντάν βρίσκεται το VW ID.3 με 62.467 κομμάτια, εμφανίζοντας αύξηση 124%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Την τριάδα των κορυφαίων σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Γηραιά Ήπειρο συμπληρώνει το Renault Zoe με 60.362 πωλήσεις.

VW ID.3

Με το χάσμα του ηλεκτρικού σεντάν με το ID.3 να βρίσκεται σχεδόν στα 60.000 κομμάτια είναι βέβαιο πως η Tesla, αν και έπαιξε εκτός έδρας, κατάφερε να κερδίσει στα ίσια τους Ευρωπαίους κατασκευαστές στο παιχνίδι των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων το 2021.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Model 3 κατέλαβε την πρώτη θέση συνολικά σε πωλήσεις στην Ευρώπη, γεγονός που συνέβη πρώτη φορά με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Renault Zoe

Ήδη μέχρι τον μήνα Νοέμβριο, η Tesla έχει σημειώσει συνολικά 131.086 πωλήσεις στην Ευρώπη. 

Τέλος, όπως αναφέρει το European Electric Car Report, το μερίδιο της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά θα φτάσει φέτος το ποσοστό ρεκόρ του 11%. Νούμερο το οποίο οφείλεται στην έλλειψη ημιαγωγών και στους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων που έχει θεσπίσει η Ευρώπη.

[Πηγή: Jato Dynamics]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube