Renault Zoé E-Tech: Ρεκόρ αυτονομίας 765 km με ειδικά ελαστικά

Renault Zoé E-Tech: Ρεκόρ αυτονομίας 765 km με ειδικά ελαστικά

Το ηλεκτρικό σουπερμίνι της Renault πέτυχε το ρεκόρ αυτονομίας σε κλειστό περιβάλλον πίστας.

Το Renault Zoé E-Tech σημείωσε νέο ρεκόρ ηλεκτρικής αυτονομίας καθώς διένυσε 765 km με μία μόνο φόρτιση κάτω από ειδικές συνθήκες πίστας.

Το ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στο Thruxton από την οργάνωση Mission Motorsport που δίνει σε βετεράνους του στρατού μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και την αυτοκίνηση.

Το ηλεκτρικό σουπερμίνι που διένυσε 765 km φορούσε ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά της ENSO, ενώ ένα ολόιδιο με εργοστασιακά ελαστικά κατάφερε να σημειώσει αυτονομία 683 km σε παρόμοιες συνθήκες. Πέρα από τα ελαστικά και τον προσεκτικό τρόπο οδήγησης σε κλειστό περιβάλλον πίστας, το Zoé που σημείωσε το ρεκόρ δεν είχε καμία διαφορά με το μοντέλο που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Η μέτρηση ξεκίνησε στις 9.40 το πρωί της Τετάρτης 9 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε στις 11.45 το βράδυ της Πέμπτης 10 Ιουνίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα το Renault Zoé ήταν σε κίνηση για 22 ώρες, με μέση ταχύτητα 30,6 km/h και μέση κατανάλωση 14,9 km/kWh. Η αυτονομία 683 km που επετεύχθει από το μοντέλο με εργοστασιακά ελαστικά ξεπέρασε κατά πολύ την επίσημη αυτονομία WLTP των 390 km - πάντα χάρη στη μπαταρία 52 kWh που τοποθετήθηκε στο ανανεωμένο μοντέλο από το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο Renault Zoé R135 ZE50 [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube