Nέα «επαναστατική» μπαταρία από τη Stellantis [video]

Nέα «επαναστατική» μπαταρία από τη Stellantis [video]

H Stellantis αποκάλυψε μια νέα «επαναστατική» μπαταρίας που καταργεί την ανάγκη για μετασχηματιστή και φορτιστή εξοικονομώντας μέγεθος και κόστος.

Stellantis

Μετά από έρευνες που διήρκησαν τέσσερα χρόνια, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας, η Stellantis και η Saft παρουσίασαν μια νέα «επαναστατική» πρωτότυπη μπαταρία που εξαλείφει την ανάγκη για φορτιστή και μετασχηματιστή.

Ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι η νέα μπαταρία εξοικονομεί κόστος και μέγεθος, αυξάνει την αποδοτικότητα και είναι την ίδια στιγμή πιο αξιόπιστη.

Συγκεκριμένα, η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου και ελέγχεται από το νέο Ιntelligent Battery Integrated System (IBIS) το οποίο επιτρέπει την παραγωγή εναλλασσόμενου ρεύματος που μπορεί να διοχετευτεί απευθείας στο ηλεκτρικό μοτέρ, χωρίς την ανάγκη μετασχηματιστή και φορτιστή.

Stellantis

Η Stellantis ισχυρίζεται ότι πέρα από τα οφέλη σε αξιοπιστία και κόστος, η νέα μπαταρία έχει απλούστερη διαδικασία παραγωγής καθώς και μικρότερες διαστάσεις, ελευθερώνοντας έτσι χώρο για την καμπίνα. Επιπλέον, η τεχνολογία αυτή μπορεί να υιοθετηθεί από γεννήτριες και power banks.

«Αυτή επαναστατική μπαταρία είναι ένα αποφασιστικό βήμα για εμάς στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε χρήσιμη και προηγμένη τεχνολογία σε όλους», δήλωσε ο επικεφαλής τεχνολογίας της Stellantis, Ned Curic.

Το επόμενο βήμα είναι η ενσωμάτωση της μπαταρίας σε κάποιο πρωτότυπο όχημα που θα δοκιμαστεί εκτενώς σε όλες τις πιθανές συνθήκες. Πάντως, ο κατασκευαστής ευελπιστεί να βάλει τη νέα μπαταρία σε παραγωγή μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube