Η Alfa Romeo διπλασίασε τις ευρωπαϊκές πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο του 2023

Η Alfa Romeo διπλασίασε τις ευρωπαϊκές πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο του 2023

Η Alfa Romeo είδε τις πωλήσεις στην Ευρώπη να διπλασιάζονται το πρώτο τρίμηνο του 2023 και τις παγκόσμιες, να σημειώνουν το ίδιο διάστημα αύξηση κατά 57%.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo αρχίζει να ανακάμπτει στους πίνακες των πωλήσεων, εμφανίζοντας μια σημαντική αύξηση στις ευρωπαϊκές αγορές, τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023. Η ιταλική φίρμα πούλησε σχεδόν τα διπλάσια οχήματα στην Ευρώπη συγκριτικά με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, με την αύξηση στην παγκόσμια αγορά να είναι της τάξης του 57%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές με τα καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με το 2022 ήταν η Ιταλία (+131%), η Γαλλία (+123%) και η Γερμανία (+116%). Αν και αυτά τα ποσοστά ακούγονται εντυπωσιακά, πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσίευσε το Car Sales Base, η Alfa Romeo πούλησε μόλις 13.095 αυτοκίνητα το πρώτο εξάμηνο του 2022. Νούμερο, που παρόλο που διπλασιάστηκε, παραμένει χαμηλό. 

Alfa Romeo Tonale

Ο Ιταλός κατασκευαστής δεν παρείχε λεπτομερείς πωλήσεις για τη γκάμα των τριών μοντέλων του, που περιλαμβάνει τη νέα και εξηλεκτρισμένη Tonale, καθώς και τις πρόσφατα ανανεωμένες Giulia και Stelvio. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η έλευση της Tonale αύξησε τις πωλήσεις της Alfa Romeo, καθώς η δημοφιλία της κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV στην Ευρώπη είναι σε υψηλότερο επίπεδο από ποτέ.

Μια άλλη περιοχή με σημαντική διαφορά σε σύγκριση με πέρυσι ήταν η Μέση Ανατολή και η Αφρική, όπου η ιταλική φίρμα αύξησε τις πωλήσεις της κατά 173% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Οι κύριοι κινητήριοι μοχλοί για αυτή την αύξηση ήταν η Τουρκία (πάνω από 1000%), το Ισραήλ (+40%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE) (+37%). Από την άλλη, οι αγορές της Ασίας παρέμειναν σταθερές, με εξαίρεση την Κίνα που κατέγραψε αύξηση της τάξης του 94% σε σύγκριση με πέρυσι, με τις πωλήσεις της Giulia να αυξάνονται κατά 35%.

Alfa Romeo

Όσο αναφορά τις ΗΠΑ, η Alfa Romeo δεν έχει ανακοινώσει τις πωλήσεις της εκεί δηλώνοντας πως η διάθεση της Tonale ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό. Τονίζοντας παράλληλα ότι στην τελευταία μελέτη της JD Power για την αρχική ποιότητα των αυτοκινήτων, κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των premium μαρκών και την τρίτη θέση συνολικά. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 πάντως, οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ κατέγραψαν μείωση της τάξης του 27%.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε ότι στόχος τους είναι να «γίνουν ακόμα καλύτεροι» το δεύτερο μισό της χρονιάς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube