Επιστρέφουν στους θερμικούς κινητήρες όσοι έχουν EV;

Επιστρέφουν στους θερμικούς κινητήρες όσοι έχουν EV;

Οι πωλήσεις των EV πάνε από το καλό στο καλύτερο στο σύνολο των Ευρωπαϊκών αγορών. Όσοι έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιμένουν ηλεκτρικά ή επιστρέφουν στους θερμικούς κινητήρες;

Ford Mustang Mach-e

Η μελέτη της S&P Global Mobility αποκαλύπτει ότι το 52,1% των ιδιοκτητών EV είναι ευχαριστημένοι με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, επιλέγοντάς το και στο επόμενο αυτοκίνητό τους.

Τι γίνεται όμως με το υπόλοιπο 47,9%; H απάντηση είναι ότι θα επέστρεφαν στα θερμικά μοτέρ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ σχεδόν ένας στους δύο ιδιοκτήτες EV φαίνεται πως αναζητά κάτι διαφορετικό σαν επιλογή για το επόμενο αυτοκίνητό του.

Όσο πιο premium είναι η μάρκα, τόσο μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά ικανοποίησης των πελατών για τα EV

Tesla Model Y

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αύξηση των εγχώριων πωλήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας. Το 63,2% όσων έχουν στην κατοχή τους ένα ηλεκτρικό Nissan θα αγοράσουν ένα άλλο EV ως επόμενο όχημα. Αυτό το ποσοστό έφερε την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μόλις μπροστά από τη Chevrolet που σημείωσε ποσοστό επιβράβευσης 60,6%.

Εξετάζοντας μεμονωμένα μοντέλα, η S&P Global Mobility διαπίστωσε ότι το 37,3% των ιδιοκτητών Ford Mustang Mach-E θα αγόραζαν ένα EV ως επόμενο αυτοκίνητο, ενώ το 45,8% θα στρεφόταν σε κάποιο άλλο μοντέλο της Ford με θερμικό κινητήρα (κυρίως κάποιο μοντέλο με υβριδικό σύστημα κίνησης).

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν επίσης ότι το 60,7% των ιδιοκτητών Chevrolet Bolt επιμένουν ηλεκτρικά ως προς το επόμενο αυτοκίνητό τους, χωρίς να επιλέγουν κάποιο από τα θηριώδη SUV ή pick-up της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EV

Αυτοί που μοιάζουν αρκετά ικανοποιημένοι με τα ηλεκτρικά τους οχήματα, είναι όσοι επιλέγουν τις λεγόμενες premium μάρκες. Η άνοδος που παρουσιάζουν τα ποσοστά την τελευταία τριετία είναι μεγάλη, αγγίζοντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και το 60%.

Για παράδειγμα, το 56,6% των αγοραστών της σειράς EQ της Mercedes-Benz θα αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και στο μέλλον, μια τεράστια αύξηση από 24,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Από κοντά ακολουθεί και η Jaguar, το ποσοστό της οποία έχει αυξηθεί από το 25% στο 56,5%.

Mercedes-Benz EQA

Σταθερά αυξανόμενη είναι και η ικανοποίηση των πελατών της Audi, με τα ποσοστά από το 25,5% να αγγίζουν πλέον το 50,1%. Ασφαλώς, από τον χορό της ηλεκτροκίνησης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Tesla, με την ικανοποίηση των πελατών της να ανεβαίνει από το 51,8% στο 76,7%. Αντίθετα, τα ποσοστά της BMW μειώθηκαν ανεπαίσθητα από 46,6% σε 45,9%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα BMW iX2, ηλεκτρική παραλλαγή της νέας X2 [video]

«Οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου επενδύουν τεράστια χρηματικά ποσά για να εξελίξουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα» δήλωσε ο Tom Libby, αναλυτής της S&P Global Mobility. «Έτσι το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να επιστρέψει ένας ιδιοκτήτης ηλεκτρικού αυτοκινήτου στους θερμικούς κινητήρες».

EV

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube