Δε σε ξενίζει μια «μπαλαντέζα» εκεί πίσω στην Porsche Boxster;
Ακόμα και ο μεγαλύτερος λάτρης της αυτοκίνησης, ίσως νιώσει περίεργα βλέποντας ένα καλώδιο φόρτισης στο πίσω μέρος της Porsche Boxster.
Η Porsche Boxster βρίσκεται μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία της. Το εμβληματικό ρόουντστερ ετοιμάζεται να περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, αν και αυτό δεν θα γίνει ανέφελα.
Βλέπεις, η νέα γενιά της 718 Boxster έχει περάσει από χίλια μύρια κύμματα. Ενώ οι δοκιμές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, έχοντας μάλιστα υποστεί μεγάλες καθυστερήσεις, τη στιγμή που το όλο πρότζεκτ έχει απορροφήσει σημαντικά κονδύλια, ξαφνικά ακούμε ότι η ηλεκτρική βερσιόν καταργείται τελείως.
Τα ήξεις αφήξεις των Γερμανών θυμίζουν τις -παροιμιώδους σαφήνειας- δηλώσεις του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού
Και να τώρα που ένα πρωτότυπο έρχεται να ξαναφουντώσει τις φήμες ότι ναι, θα υπάρξει ηλεκτρική 718, παρά τις φήμες περί του αντιθέτου.
Κατά καιρούς έχουμε δει πολλά μουλάρια δοκιμών σε δημόσιους δρόμους και στο Nürburgring. Οι γνώριμες αναλογίες του κεντρομήχανου σπορ μοντέλου διατηρούνται, παρότι κάτω από το αμάξωμα δεν θα υπάρχει πλέον επίπεδος 6κύλινδρος κινητήρας.
Αντίθετα, η νέα ηλεκτρική Boxster θα βασίζεται σε ειδικά εξελιγμένη πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων, με την Porsche να υπόσχεται ότι θα διατηρήσει τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα που έκανε το μοντέλο διάσημο εδώ και τρεις δεκαετίες.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ταξί Porsche Boxster στην Αττική, θα της σήκωνες χέρι για κούρσα;
Παρά τις φήμες περί ακύρωσης του προγράμματος, στελέχη της εταιρείας επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι η ηλεκτρική 718 παραμένει ενεργή και ότι η εξέλιξή της συνεχίζεται κανονικά. Οπότε το ερώτημα δεν είναι αν θα κυκλοφορήσει, αλλά πότε θα φτάσει στις εκθέσεις.
Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι η επόμενη γενιά Boxster και Cayman θα αποκτήσει και θερμικές εκδόσεις, παρότι είχε σχεδιαστεί αρχικά ως 100% ηλεκτρική.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Βουλιαγμένη: ε όχι και Boxster S με αυτοκόλλητο εγκατάλειψης
Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τη Macan, η οποία αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα κυκλοφορήσει μόνο ως BEV, όμως τελικά ετοιμάζεται και θερμική έκδοση.
Θυμίζουμε ότι το πρώτο μοντέλο που παρουσιάστηκε ως αποκλειστικά ηλεκτρικό και στη συνέχεια κυκλοφόρησε και σε έκδοση που φουλάρει στο βενζινάδικο είναι το FIAT 500e.



