H ηλεκτρική Porsche 718 Boxster γυρίζει στο Nürburgring [video]

H ηλεκτρική Porsche 718 Boxster γυρίζει στο Nürburgring [video]

Η ηλεκτρική Porsche 718 Boxster βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξής της και πρόσφατα ένα πρωτότυπο μοντέλο απαθανατίστηκε να κάνει μερικούς γρήγορους γύρους στην πίστα του Nürburgring.

718 Boxster

Μην σας ξεγελά το παραπλανητικό καμουφλάζ, με το οποίο η γερμανική εταιρεία προσπαθεί να κρύψει τις λεπτομέρειες της Porsche 718 Boxster που πιάστηκε σε δράση στην πίστα του Nürburgring. Η απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα είναι ψεύτικη και ακριβώς πάνω από αυτή και την πινακίδα κυκλοφορίας βρίσκεται η τάπα για τη θύρα φόρτισης. 

Οι νέες Porsche 718 Boxster και 718 Cayman θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικές και θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα με διάταξη που θα «μιμείται» τα κεντρομήχανα χαρακτηριστικά των σημερινών μοντέλων

Κάτω από το συνηθισμένη -για πρωτότυπο της Porsche- μαύρη «φορεσιά» κρύβεται η νέα γενιά των ηλεκτρικών 718 Boxster και 718 Cayman. Το καμουφλάζ κρύβει επιμελώς την σχεδίαση του μπροστινού και πίσω μέρους του αμαξώματος, αλλά και των φωτιστικών σωμάτων. Δεν μπορεί να καλύψει πλήρως όμως το πιο αιχμηρό στιλ που θα αποκτήσει το γερμανικό σπόρτσκαρ.

Porsche 718 Boxster

Υπενθυμίζουμε ότι οι νέες 718 Cayman και 718 Boxster θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικές και θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα με διάταξη που θα «μιμείται» τα κεντρομήχανα χαρακτηριστικά των σημερινών μοντέλων. Η πλατφόρμα αυτή θα υιοθετηθεί στο μέλλον και από τις ηλεκτρικές σπορ κατασκευές των Lamborghini και Audi.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα χρησιμοποιούν. Πιθανότατα θα κάνουν ντεμπούτο με μια διάταξη ενός ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και μια ισχυρότερη τετρακίνητη παραλλαγή με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Η Porsche έχει προγραμματίσει να λανσάρει τα δύο σπόρτσκαρ στις αρχές του 2025, λίγο μετά από την ηλεκτρική Macan που θα λανσαριστεί το 2024. Θα ακολουθήσουν η ηλεκτρική Cayenne και ένα 7θέσιο SUV με μήκος πάνω από 5 m., ενώ το 2027, θα κυκλοφορήσει η νέα γενιά της Taycan και η ηλεκτρική έκδοση της Panamera.

Τέλος, θυμίζουμε ότι η Porsche θέλει μέχρι το 2025 το 50% των πωλήσεων της να αποτελείται από ηλεκτρικά μοντέλα, με το ποσοστό να αυξάνεται στο 80% μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube