Νέο ρεκόρ για αυτοκίνητα στο Isle of Man TT [video]

Νέο ρεκόρ για αυτοκίνητα στο Isle of Man TT [video]

Ένα βελτιωμένο Subaru WRX STI με τον Mark Higgins στο τιμόνι διέλυσε το ρεκόρ γύρου των αυτοκινήτων στο φημισμένο σιρκουί δρόμου.

Στην πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες προσπάθειες για την κατάρριψη του ρεκόρ πίστας για τα αυτοκίνητα, οι συνθήκες ήταν τέλειες. Και ο οδηγός αγώνων ράλι Mark Higgins έκανε νέο ρεκόρ, με χρόνο 17’49”75 και μέση ωριαία ταχύτητα 204,3 km/h, στον γύρο των 61 χιλιομέτρων.

Ο Mark Higgins είναι τρεις φορές  πρωταθλητής ράλι στη Μ. Βρετανία και είναι αυτός που οδηγεί στις σκηνές καταδίωξης στις ταινίες James Bond.

Με αυτή του την επίδοση, ο Higgins διέλυσε κυριολεκτικά το δικο του ρεκόρ από το 2014, με χρόνο 19’15”88. Το είχε κάνει επίσης με Subaru WRX STI, πιο ήπιων προδιαγραφών ωστόσο, πολύ πιο κοντά στο αυτοκίνητο παραγωγής. Μεγάλη διαφορά είχαν και τα λάστιχα. Φέτος χρησιμοποιήθηκε η μεσαία γόμα από τα σλικ Dunlop Sport Maxx του BTCC, ενώ το παλαιότερο ρεκόρ είχε γίνει με σπορ λάστιχα δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Σπάμε το ρεκόρ μας στις Σέρρες με το νέο Audi R8 V10 [video]

Το αυτοκίνητο που εξελίχθηκε ως Subaru WRX STI TT Attack από την Prodrive έχει κινητήρα 2.0 boxer, προδιαγραφών WRC με απόδοση 550 ίππων και 56 κιλά ροπή. Το σασμάν είναι σειριακό με κατάλληλα ρυθμισμένες σχέσεις.

Αμέσως μετά την επίτευξη του ρεκόρ ο Higgins δήλωσε: «Πριν την εκκίνηση, είχαμε βάλει σαν στόχο να ξεπεράσουμε τα 200 km/h μέσης ωριαίας ταχύτητας. Είχα μόλις έναν γύρο δοκιμών στην διάθεσή μου, και είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα αυτό το ρεκόρ στην ουσία στον δεύτερο μόλις γύρο. Το αυτοκίνητο έχει κι άλλο, όσο το μαθαίνω πιστεύω θα καταφέρω να βελτιώσω την επίδοσή μου. Οι συνθήκες ήταν τέλειες. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα στα τελευταία χιλιόμετρα ήταν η ορατότητα από τα μυγάκια στο παρμπρίζ. Αλλά δεν παραπονιέμαι. Τι να πουν και οι αναβάτες που τα έχουν στην ζελατίνα του κράνους όλη την ώρα...».

Ο Higgins και η Subaru, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να προσπαθήσουν ξανά την Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή. Νωρίτερα χθες ο Michael Dunlop με την Hawk Racing BMW έσπασε το ρεκόρ γύρου της πίστας, στο δρόμο προς τη νίκη στον αγώνα Superbike TT. Η μέση ταχύτητα του Dunlop ήταν 214,6 km/h και έγινε ο πρώτος αναβάτης που έσπασε το φράγμα των 17’, με χρόνο 16’58”254.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube